Στα εργασιακά ρίχνει το βάρος ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα εργασιακά ρίχνει το βάρος ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές
Με τα ψηφοδέλτια σχεδόν ολοκληρωμένα και το Επικρατείας να βρίσκεται σε εκκρεμότητα ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του μπαίνουν σε τροχιά αμιγώς προεκλογικού αγώνα μετρώντας αντίστροφα για την 7η Ιουλίου.

Το κυβερνών κόμμα γίνεται σαφές πως επιδιώκει να στρέψει την συζήτηση σε θέματα προγραμματικά, εξ αυτού του λόγου άλλωστε ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας επαναλαμβάνοντας ότι εθνικός στόχος είναι η δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας με αυξημένους μισθούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επιμείνει στην αντιπαράθεση των δύο διαφορετικών-όπως λέει -πολιτικών σχεδίων στην πορεία της προεκλογικής περιόδου θεωρώντας πως οι διαφορές είναι απολύτως ουσιαστικές ανάμεσα σ’ ένα κοινωνικό πρόγραμμα και σε ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που θέλει ακόμη και χαλαρούς ελέγχους στις επιχειρήσεις.

Γίνεται σαφές πως ο Αλέξης Τσίπρας και τα κορυφαία στελέχη του στέκονται μεταξύ άλλων στο γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέδρασε καν στην παρότρυνση επιχειρηματία να προωθηθεί η επταήμερη εργασία με μείωση και των ελέγχων από τους επιθεωρητές εργασίας και το ίδιο πιστεύουν ότι έκανε και σε άλλες συναντήσεις με επιχειρηματίες σε σχέση με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για φορολογικά ζητήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στα εργασιακά και γενικότερα στα κοινωνικά θέματα με στόχο χωρίς να το κρύψει άλλωστε να εξωθήσει και την Νέα Δημοκρατία στην αποκάλυψη του δικού της προγράμματος που σε μεγάλο βαθμό όπως υποστηρίζει είναι κρυφό γιατί στηρίζεται σε συνταγές του ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της εργασίας στην κυβέρνηση επαναλαμβάνουν ότι την τελευταία τετραετία δημιουργήθηκαν περί τις 400.000 νέες θέσεις εργασίας και τονίζουν πως είναι εφικτό στην επόμενη τετραετία να δημιουργηθούν άλλες 500.000 νέες θέσεις, στοιχείο που βρίσκεται άλλωστε και στον πυρήνα του προγράμματος που παρουσίασε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας. Στον αντίποδα σύμφωνα με Μαξίμου και Κουμουνδούρου η ΝΔ αναφέρεται σε μείωση των δαπανών τουλάχιστον για το κράτος κάτι που πρακτικά σημαίνει αναζήτηση πόρων μέσω από περικοπές μισθών και συντάξεων. Προσθέτουν πως σε κάτι τέτοιο συντείνει η εξαγγελία για μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων αυτομάτως στο 20%, κάτι που προϋποθέτει την ανεύρεση 1,5 δις ευρώ.

Παράλληλα επιμένουν πως ο κανόνας 1:5 που θέλει να εφαρμόσει η αξιωματική αντιπολίτευση για τις προσλήψεις στο δημόσιο περιορίζει τους νέους δημοσίους υπαλλήλους σε 1.800 ετησίως την ώρα που με βάση τις διακηρύξεις του κ. Μητσοτάκη μόνο οι 1.500 εξ αυτών θα είναι αστυνομικοί.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider