Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8,5% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8,5% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με ποσοστό 36%.

Προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων, με αναγωγή επί των εγκύρων, δείχνει για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 34,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 26%. Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, με 7%, ενώ το ΚΚΕ λαμβάνει 5,5%. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 5%, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στο 3,5%, ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στο οριακό 3%.

Χωρίς αναγωγή, στην «καθαρή» πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Χρυσή Αυγή 5%, το ΜέΡΑ25 3,5% και η Ελληνική Λύση 3%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται 10 μονάδες πίσω, συγκεντρώνοντας 26%.

Στην παράσταση νίκης

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, το 70% των ερωτώμενων εκτιμά ότι πρώτο κόμμα (και άρα νικητής των εκλογών) θα είναι η ΝΔ, ενώ το 19% θεωρεί ότι σε αυτή τη θέση θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το 32% των πολιτών θα επιθυμούσε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, ένα 12% θα επιθυμούσε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ένα 15% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, ένα 18% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, τέλος, ένα 9% θα επιθυμούσε κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider