Στον Υμηττό ο Μητσοτάκης - Πότισε δέντρα και μάζεψε σκουπίδια (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον Υμηττό ο Μητσοτάκης - Πότισε δέντρα και μάζεψε σκουπίδια (pics & vid)
«Το θέμα των απορριμμάτων είναι για εμάς προτεραιότητα», τόνισε ο πρέδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζεύοντας απορρίμματα και πότισε δένδρα στον Υμηττό στο πλαίσιο της δράσης «Υμηττός - Γινόμαστε Εθελοντές».

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Υμηττό όπου οι Γραμματείες Ποιότητας Ζωής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και η ΟΝΝΕΔ διοργάνωσαν από κοινού τη δράση «Υμηττός - Γινόμαστε Εθελοντές» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος αλλά και οι εθελοντές έκαναν δράσεις καθαρισμού, ποτίσματος, ανακύκλωσης και ευαισθητοποίησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με πολίτες αλλά και νέα παιδιά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας από την κλιματική αλλαγή και τις πρωτοβουλίες που μπορούμε να αναλάβουμε.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι στην κορυφή της λίστας δράσεων περιβαλλοντικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Όπως έκανε μάλιστα γνωστό ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχεδιάζεται ήδη η σύσταση σχετικής ομάδας εργασίας, σε συνεννόηση με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

«Το θέμα των απορριμμάτων είναι για εμάς προτεραιότητα. Πρέπει να διαχειριστούμε το ζήτημα της Φυλής. Προσωπικά είμαι θετικός και στην προοπτική αξιοποίησης των υπολειμμάτων», δήλωσε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, από τον Υμηττό, όπου επέλεξε να μεταβεί αργά το απόγευμα για να τιμήσει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συμμετέχοντας σε εθελοντική δράση καθαρισμού και ποτισμού δενδρυλλίων, που είχαν φυτέψει μετά την πυρκαγιά του 2015 οι δασολόγοι του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 19.30 στον χώρο του ΣΠΑΥ, όπου τον υποδέχθηκαν νήπια του παιδικού σταθμού «Ηλιοχαμόγελο», εθελοντές δασοπυροσβέστες και πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αρχικά συνομίλησε με τα παιδιά για την αξία του δάσους, τους κινδύνους πυρκαγιάς και πλημμύρας και την ανάγκη προστασίας του και ακολούθως άκουσε τους προβληματισμούς των εθελοντών δασοπυροσβεστών για τις πρωτοβουλίες, που θα έπρεπε να ληφθούν ώστε το έργο της πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών να γίνει αποτελεσματικότερο. Οι δασοπυροσβέστες του μίλησαν για τη δυσκολία πρόσβασης στους τόπους των συμβάντων, λόγω έλλειψης δρόμων, αλλά και για τα κίνητρα που θα έπρεπε να δοθούν από την πολιτεία, ώστε να εμπλουτιστεί το σώμα των εθελοντών.

«Εμείς πιστεύουμε ότι για τη φωτιά στο δάσος -αν δεν πρόκειται για κεραυνό- ευθύνεται ο άνθρωπος. Γι αυτό και το θέμα της προσοχής και πρόληψης είναι κρίσιμο» είπαν στον κ. Μητσοτάκη κι εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι, «ως κυβέρνηση η ΝΔ με αίσθημα ευθύνης θα πράξει το καλύτερο δυνατό στον συγκεκριμένο τομέα».

Πρόσθεσε, ωστόσο: «Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι με τη βούληση του ελληνικού λαού, εμείς θα αναλάβουμε τα πράγματα από τη μέση. Με την αλλαγή σκυτάλης, θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο για αντικατάσταση των δομών. Δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε άμεσες παρεμβάσεις. Έργο θα μπορέσουμε να προσφέρουμε, ουσιαστικά από τον Οκτώβριο».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην τραγωδία στο Μάτι, κάνοντας λόγο για καθυστερημένη εντολή εκκένωσης. «Αν η εντολή είχε δοθεί μία ώρα νωρίτερα, θα είχαν σωθεί πολλές ζωές» είπε.

Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στον πολύπαθο δασικό όγκο του Υμηττού, έκλεισε με τη συμβολική συμμετοχή του στη διαδικασία καθαρίσματος και ποτίσματος των δενδρυλλίων και την ανταλλαγή απόψεων για την προστασία του δάσους με τους νεαρούς εθελοντές πολίτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider