Στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν το τι πήγε λάθος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν το τι πήγε λάθος
Στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τρόπους για να απευθυνθούν σε ακροατήρια που έπληξαν κυρίως μέσω της υπερφορολόγησης.

Πτυχές του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αρχίσει να παρουσιάζει τις επόμενες ημέρες η Κουμουνδούρου. Η κυβέρνηση προκάλεσε έναν πρώτο αιφνιδιασμό ανακοινώνοντας δια του Αλέξη Τσίπρα την πρόθεσή της να ψηφίσει την Παρασκευή στην Βουλή την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών με στοιχεία του προγράμματός της αντιπαραβάλλοντάς τα με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο την προκήρυξη εκλογών για την 7η Ιουλίου. Ωστόσο μέχρι τότε σκοπεύει σήμερα με πληροφορίες να «βομβαρδίσει» επικοινωνιακά με στοιχεία των πολιτικών που προτίθεται να εφαρμόσει την επόμενη τετραετία, εφόσον θα έχει και πάλι την διακυβέρνηση της χώρας. Ο κεντρικός «στόχος» του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεσαία τάξη, κάτι που δεν έκρυψε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του προχωρώντας μάλιστα σε αυτοκριτική για την αδυναμία που είχε η κυβέρνησή του να υποστηρίξει πολιτικές που θα ανακούφιζαν περισσότερο τα μεσαία στρώματα που επλήγησαν πρωτίστως από την υπερφορολόγηση.

Τις επόμενες ημέρες με βάση τις αποφάσεις που λαμβάνονται στον «πρωινό καφέ» από το πολιτικό διευθυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα αρχίσει και η προβολή διαφόρων τηλεοπτικών σποτς με προβολή πρωτίστως των πεπραγμένων της κυβέρνησης και του πιο σημαντικού κομματιού του έργου της που κατά κοινή διαπιστώθηκε «δεν πέρασε» σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του θα επιδιώξουν να προκαλέσουν την προσοχή κοινωνικών ομάδων που τον Σεπτέμβριο του 2015 στήριξαν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου έστρεψαν την πλάτη τους στο κυβερνών κόμμα, χωρίς ωστόσο να επιλέξουν την Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται κυρίως για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με πανεπιστημιακό πτυχίο, μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες που προτίμησαν τα μικρά κόμματα (αυτά που έμειναν εκτός βουλής) ή την αποχή και το άκυρο.

Στο μεταξύ το επταμελές διευθυντήριο ενισχύεται από στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να σηματοδοτήσει την ενίσχυση του προοδευτικού πόλου για μία μεγάλη κεντροαριστερά. Στην επταμελή ομάδα προστίθενται οι Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Νίκος Μπίστης.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider