Συνάντηση με μέλη του νέου ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. και τον Πρόεδρο της Ε.Β.Ζ. κ. Χρήστο Ρώσσιο πραγματοποίησε σήμερα η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το
μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, για την υλοποίηση της κυβερνητικής θέσης για στήριξη των τευτλοκαλλιεργητών της χώρας και της παραγωγής τους, καθώς και για την οικονομική εξυγίανση της βιομηχανίας.

«Τακτοποιούμε ως κυβέρνηση το χάος που παραλάβαμε. Κληρονομήσαμε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τη μεγαλύτερη μας αγροτική βιομηχανία, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στα όρια της χρεοκοπίας, και τους εναπομείναντες τευτλοπαραγωγούς απλήρωτους. Συνεχίζουμε την υλοποίηση του προγραμματισμού μας για αποπληρωμή των οφειλών στους παραγωγούς, για τη δυνατότητα καλλιέργειας του συνόλου της ποσόστωσης που δικαιούμαστε στη ζάχαρη, και για την ολοκλήρωση του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου που ξεκινήσαμε. Παρ' όλες τις δυσκολίες και την άσχημη κατάσταση, είμαι βέβαιη για την επιτυχία των προσπαθειών μας», δήλωσε η υφυπουργός.