Φάμελλος: Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ αναστατώνει τον ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φάμελλος: Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ αναστατώνει τον ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό

«Τις τελευταίες ημέρες ανατρέπεται η συστημική προπαγάνδα που κυριαρχούσε όλο το προηγούμενο διάστημα και αναφερόταν αφενός σε ψήφο διαμαρτυρίας των πολιτών εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου σε αδιαφορία για τις κάλπες των ευρωεκλογών», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 FM επισημαίνοντας ότι δύο ημέρες πριν τις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές οι δημοσκοπικές εταιρείες κλείνουν όλο και περισσότερο την «ψαλίδα» της διαφοράς ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Επίσης, είπε, ότι για την κυβέρνηση προφανώς παραμένει ο στόχος της νίκης σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019, γεγονός που θα σημάνει ότι οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές που εφαρμόζει.

«Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει τη συνέχεια της ασφαλούς και προοδευτικής πορείας της χώρας μας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και την απόρριψη εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών των αντιευρωπαϊκών, ακροδεξιών φωνών», συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ τόνισε ότι ψήφος σε λογικές τύπου Μητσοτάκη και Βέμπερ σημαίνει αμφισβήτηση και διάλυση όλων όσων επιτύχαμε ως χώρα, έως σήμερα: «Πιθανή εκλογική νίκη της ΝΔ, λοιπόν, σημαίνει αυτομάτως μέτρα ενάντια στην κοινωνία και το συμφέρον των πολλών. Ως κυβέρνηση έχουμε καταστήσει σαφές στο εσωτερικό και το εξωτερικό ότι είναι δικαίωμα των Ελλήνων να διαθέτουν το πλεόνασμα της εργασίας τους και τα αποτελέσματα του μόχθου τους, με τρόπο ηθικά και κοινωνικά ωφέλιμο».

Συνεπώς, «κανείς δεν επιτρέπεται να εμπλέκεται στις αποφάσεις της χώρας μας, ούτε να εποφθαλμιά την ανοδική και αναπτυξιακή της πορεία. Φαίνεται, κάποιοι ανησυχούν και αναστατώνονται από το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Αν. ΥΠΕΝ και συμπλήρωσε ότι όλες οι προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις οφείλουν να συμμαχήσουν ενάντια στην ιδεολογία και τις πρακτικές του νεοφιλευθερισμού και της ακροδεξιάς.

Τέλος, αναφερόμενος σε ζητήματα της πόλης της Θεσσαλονίκης είπε ότι για χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το πολιτικό προσωπικό της πόλης δεν ενδιαφέρονταν για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και την πρόοδο της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. «Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει και ολοκληρωθεί χρόνια πριν, η κρίση αποτελεί άλλοθι. Θυμίζω ότι η κυβέρνηση ασχολήθηκε με αυτό το μεγάλο για την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης έργο το 2016, περίοδο βαθιάς ακόμα κρίσης και απόλυτα ανελαστικών δημοσιονομικών περιορισμών», είπε χαρακτηριστικά.

Εκ των υστέρων λοιπόν αποδεικνύεται ότι «πολύ απλά οι τοπικοί άρχοντες και η κεντρική εξουσία απλώς αδιαφόρησαν. Ασχολούνταν περιοδικά με το θέμα, όχι για να προσφέρουν στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, αλλά για να συζητούν με τους μεγαλοεργολάβους θέματα που τους ενδιέφεραν προσωπικά, όπως προσλήψεις, ψήφοι και δωρεές σε διαφημιστικές καμπάνιες».

Και κατέληξε: «Η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προχθές, στη Θεσσαλονίκη, δείχνει την βούληση των πολιτών να συνεχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα προς όφελος της χώρας. Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις γίνονται στον δημόσιο χώρο, στις συγκεντρώσεις, στις ομιλίες, στις περιοδείες. Και το πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα βγαίνει από την κάλπη και μόνο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider