Αλέξης Τσίπρας: Τα μέτρα ελάφρυνσης έχουν μόνιμο χαρακτήρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλέξης Τσίπρας: Τα μέτρα ελάφρυνσης έχουν μόνιμο χαρακτήρα
Τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοινώθηκαν έχουν μόνιμο χαρακτήρα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ανακοίνωση των παροχών όπως η 13η σύνταξη έγιναν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή γιατί τώρα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία από τη Eurostat και την ΕΛΣΤΑΤ, είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Παρασκευής.

Την ανάγκη την ευημερία των αριθμών να την νιώσουν οι απλοί άνθρωποι και στη ζωή τους, την καθημερινότητά τους, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, «όλοι αυτοί που έβαλαν πλάτη για να βγούμε από την κρίση», σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά λόγια του πρωθυπουργού.

Επιπλέον ανταπαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για παροχολογία, είπε πως είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας στρατηγικής και των καλών αποτελεσμάτων της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία. Ενώ απαντώντας και στη μομφή, «γιατί τώρα», επανέλαβε ότι τα μέτρα δίνονται μέσα σε απόλυτη δημοσιονομική ασφάλεια για το 2019, μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ΕΚΑΣ λέγοντας ότι στόχος είναι να καλυφθούν όσοι το έχασαν, όχι με την επαναφορά του, αλλά με την αύξηση της εθνικής σύνταξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider