Κάπα Research: Νέα δημοσκόπηση φέρνει στο 3,4% τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάπα Research: Νέα δημοσκόπηση φέρνει στο 3,4% τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για τις Ευρωεκλογές, λίγο πριν την κάλπη.

Στο 3,4% εντοπίζει η Κάπα Research τη διαφορά μεταξύ Ν∆ – ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση για την εφημερίδα Έθνος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα , ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,4%, η Νέα ∆ηµοκρατία 27,8%, η Χρυσή Αυγή 6,9%, το ΚΙΝΑΛ 6,3%, το ΚΚΕ 5,3%.

Η νέα µέτρηση διενεργήθηκε το διήµερο 21-22 Μαΐου, δηλαδή την τελευταία εβδοµάδα της προεκλογικής περιόδου,

Όπως σημειώνεται, κρίσιµο είναι το στοιχείο της ενίσχυσης του δικοµµατισµού που αναδεικνύεται από τη µέτρηση αυτή, καθώς τα δύο κόµµατα που διεκδικούν την πρωτιά συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό 55,2%, που θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό για ευρωεκλογές, µε τάση, σύµφωνα µε τους αναλυτές, να αγγίξει ακόµη και το 60%.

Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι θα παραµείνουν σε χαµηλά ποσοστά τα µικρότερα κόµµατα.

Οπως προκύπτει από την ίδια δηµοσκόπηση, µόλις τρεις ηµέρες πριν από την 26η Μαΐου το 11,1% των ψηφοφόρων παραµένει αναποφάσιστο, κάτι που σηµαίνει ότι µετακινήσεις θα υπάρξουν και το επόµενο διήµερο, καθώς πολλοί πολίτες αποφασίζουν ακόµη και όταν βρεθούν µπροστά από την κάλπη.

Σε ό,τι αφορά στα µικρότερα κόµµατα, από τη δηµοσκόπηση φαίνεται ότι πιθανότητα να διεκδικήσουν έδρα ή έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο η Ελληνική Λύση µε 2,9%, το Ποτάµι µε 2,4%, το ΜέΡΑ 25 µε 1,9% και ενδεχοµένως οι ΑΝΕΛ µε 1,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider