Αισιοδοξία για το αποτέλεσμα στο στρατόπεδο ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αισιοδοξία για το αποτέλεσμα στο στρατόπεδο ΣΥΡΙΖΑ
Στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του τελευταίου διήμερου, ως απόρροια της αυξανόμενης δυναμικής που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, ποντάρει η κυβέρνηση.

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις των τελευταίων μηνών ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα κόψει πρώτο το νήμα των ευρωεκλογών διαψεύδοντας κάθε πρόβλεψη ή προσδοκία των πολιτικών του αντιπάλων.

Είναι λογικό στην κυβέρνηση να αποφεύγουν να μιλήσουν για την πιθανότητα να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα, εντούτοις ένα τέτοιο σενάριο το αντιμετωπίζουν περισσότερο ως ενδεχόμενο «ντέρμπι» παρά ως μία καθαρή ήττα του κυβερνώντος κόμματος από την Νέα Δημοκρατία.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο μετά και την χθεσινή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης επισημαίνουν πως καταρρίφθηκαν οι ισχυρισμοί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα υποστεί εκλογική συντριβή στον βορειοελλαδικό χώρο. Αντιθέτως εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και εκτιμούν ότι οι απώλειες από τις αντιδράσεις όλων όσοι αντιδρούν στην Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι εν τέλει μικρότερες από αυτές που ανέμεναν και δημοσκόποι και πολιτικά κόμματα από τον χώρο της αντιπολίτευσης.

Ως εκ τούτου το τελευταίο διήμερο της προεκλογικής καμπάνιας τα επιτελεία του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου επικεντρώνουν τα μηνύματά τους στους αναποφάσιστους και σε συγκεκριμένες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που θεωρούν ότι ανακουφίζονται από την ψήφιση του πρόσφατου πακέτου θετικών μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα. Συνταξιούχοι, νοικοκυρές, νεολαίοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και νεολαίοι μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης που θεωρεί ότι μπορούν με την ψήφο τους να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ώστε να αποτρέψουν την πιθανότητα να αναλάβει η ΝΔ την διακυβέρνηση της χώρας και να χάσουν τα ωφελήματα που νομοθετήθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα. Εξ αυτού του λόγου τα διλήμματα προς τους ψηφοφόρους περίπου οπτικοποιούνται από το κυβερνών κόμμα που επαναλαμβάνει πως το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ θα γράφει 13η σύνταξη και μέτρα ανακούφισης ενώ το αντίστοιχο της ΝΔ θα γράφει ακύρωση των μέτρων στήριξης των πιο αδύναμων.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider