Δραγασάκης: Πιστεύω ότι έχουμε μπει στη 10ετία του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραγασάκης: Πιστεύω ότι έχουμε μπει στη 10ετία του ΣΥΡΙΖΑ
«Στον πυρήνα της αντίληψής μας το να λύνεις λαϊκά προβλήματα, να τονώνεις το εισόδημα & να μειώνεις τις ανισότητες συνιστά φιλο-αναπτυξιακή πολιτική», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Πιστεύω ότι έχουμε μπει στη 10ετία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύκλος που άνοιξε το 2015 έχει συνέχεια. Ο λαός διαβλέπει την ελπίδα και τις προοπτικές του στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζουν κοινωνική δυναμική σήμερα και ο λαός θα τους εμπιστευθεί μια νέα 4ετία», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.

«Στον πυρήνα της αντίληψής μας το να λύνεις λαϊκά προβλήματα, να τονώνεις το εισόδημα & να μειώνεις τις ανισότητες συνιστά φιλο-αναπτυξιακή πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει το αντίθετο. Μιλά με τον ξεπερασμένο νεοφιλελευθερισμό της προηγούμενης 10ετίας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη του Στο Κόκκινο.

  • Για τη φορολογία

Σχετικά με τη φορολογία, ο ίδιος τόνισε ότι «πρέπει να μειωθεί εκεί που είναι υψηλή, στοχευμένα, με κριτήριο τη φορολογική δικαιοσύνη και αυτό ήδη υλοποιείται με τα τελευταία μέτρα ελάφρυνσης.

«Η οριζόντια μείωση της φορολογίας όμως είναι επικίνδυνη γιατί από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να στηρίξει τις απαραίτητες δημόσιες δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία κοκ. Μεταξύ άλλων το 2010 χρεοκοπήσαμε γιατί προηγουμένως ενώ αυξανόταν το ΑΕΠ μειώναμε τη φορολογία, άρα και τα έσοδα», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

  • Επίθεση σε Μητσοτάκη

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άσκησε κριτική στη ΝΔ. «Στον πυρήνα της αντίληψής μας το να λύνεις λαϊκά προβλήματα, να τονώνεις το εισόδημα και να μειώνεις τις ανισότητες συνιστά φιλο-αναπτυξιακή πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει το αντίθετο. Μιλά με τον ξεπερασμένο νεοφιλελευθερισμό της προηγούμενης 10ετίας», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης. «Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για δήθεν διχασμό της κοινωνίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, όταν, μεταξύ πολλών άλλων, “σιγοντάριζε” εκδηλώσεις που μιλούσαν για “προδοσία της Μακεδονίας”», πρόσθεσε.

  • Για τις ευρωεκλογές

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι δεν είναι καθόλου «υποδεέστερες, όπως συχνά παρουσιάζονται. «Είναι πολύ σημαντικό, για να το πω σχηματικά, αν θα βγει ο σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη, ο Weber, που εναντιώνεται στις κοινές ευρωπαϊκές κοινωνικές ρυθμίσεις ή κάποιος με προοδευτική ατζέντα» είπε και συμπλήρωσε ότι «το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνο που στην Ελλάδα εγγυάται μια προοδευτική ατζέντα για την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider