Από το Περιστέρι στη Θεσσαλονίκη: Η ΝΔ επιδιώκει καταγραφή ρεύματος νίκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από το Περιστέρι στη Θεσσαλονίκη: Η ΝΔ επιδιώκει καταγραφή ρεύματος νίκης
«Το βλέπετε ότι έχουμε το ρεύμα με το μέρος μας. Δεν χρειαζόμαστε καμία δημοσκόπηση για να διαβάσουμε τι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία».

Κορυφαία στελέχη της γαλάζιας ηγετικής ομάδας, αλλά και ορισμένοι εκ των κορυφαίων του κόμματος εμφανίζονται αισιόδοξοι για την επίτευξη αυτής της ευκταίας «καθαρής διαφοράς» που ζητά μετ’ επιτάσεως ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να ανησυχούν από το μικρό, αλλά ορατό κλείσιμο της ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις, ως αποτέλεσμα της μερικής επανασυσπείρωσης κάποιων εξ όσων είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Αυτή η τάση, όμως, όπως προαναφέρθηκε δεν ανησυχεί το ηγετικό επιτελείο. Κεντρικός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δε, έλεγε χθες στο Reader.gr ότι η διαφορά…ρεύματος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής και στις συγκεντρώσεις των δύο κομμάτων, παρά το ότι η εποχή δεν ευνοεί μεγάλες συγκεντρώσεις, σαν αυτές που γίνονταν στο παρελθόν. Φερ ειπείν, στη Λάρισα, η προσέλευση στην πλατεία Ταχυδρομείου κρίθηκε άκρως ικανοποιητική. Στα Χανιά, επίσης, ενώ στελέχη της ΝΔ κατηγορούσαν τα «χαλκεία» του Μαξίμου ότι έσπευσαν με fake news να «κοντύνουν» την προσέλευση του κόσμου σε έναν νομό που ήταν άλλοτε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άκρως ικανοποιητική για το γαλάζιο επιτελείο ήταν και η προσέλευση στην Πάτρα. Την ίδια ώρα, στο γαλάζιο επιτελείο βλέπουν δυσκολία του πρωθυπουργού να γεμίσει τις πλατείες, στις οποίες μιλά, ακόμα και σε προνομιακές περιοχές για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το Αιγάλεω ή το Αγρίνιο, με άκρως χαλαρή προσέλευση ψηφοφόρων και «προωθημένη» σκηνοθεσία, προκειμένου να φανεί ότι υπάρχει πολύς κόσμος κάτω από την εξέδρα.

Από την άλλη, πέρα από το κοντράστ που εντοπίζουν στη ΝΔ, εστιάζουν και στην κινητοποίηση για τις δύο μεγάλες εναπομείνασες συγκεντρώσεις. Η πρώτη λαμβάνει χώρα σήμερα το απόγευμα, στο Περιστέρι, μια λαϊκή περιοχή, αλλά και έναν μεγάλο δήμο της Δυτικής Αθήνας, όπου παραδοσιακά η ΝΔ είχε δυσκολία. Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη εκεί είναι, επί της ουσίας, ένα μήνυμα ότι η ΝΔ είναι το πραγματικό λαϊκό κόμμα που κομίζει μια πρόταση που αφορά τους πολλούς και ειδικά τους λιγότερο προνομιούχους. Για τη συγκέντρωση του Περιστερίου, η οποία παράλληλα είναι και ένα μήνυμα στήριξης του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ο γαλάζιος μηχανισμός δουλεύει στο φουλ, ενώ στην προσπάθεια συμβάλλουν και τα γραφεία των γαλάζιων βουλευτών.

Όπως και να έχει, πάντως, σε μια κίνηση για προφανείς συμβολισμούς, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ θα λάβει χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, στην προβλήτα Β1 του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, έναν χώρο που δεν…γεμίζει εύκολα. Από την άλλη, η ΝΔ προσβλέπει σε κεφαλαιοποίηση της μεγάλης δυσαρέσκειας που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ για την οργανωτική προετοιμασία της συγκέντρωσης αυτής θα βρίσκεται σήμερα στην πόλη ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Διοικούσας της ΝΔ.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider