Στη Θεσσαλονίκη μιλάει ο Τσίπρας - Aισιοδοξία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Θεσσαλονίκη μιλάει ο Τσίπρας - Aισιοδοξία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
Στο μεγάλο στοίχημα της κεντρικής ανοιχτής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Αθήνα επικεντρώνεται οργανωτικά η Κουμουνδούρου σε μία προσπάθεια να κάνει αντιστοίχιση και με την σημερινή εκδήλωση σε κλειστό χώρο της Νέας Δημοκρατίας στο Περιστέρι.

Απόψε ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει σε μία ακόμη κρίσιμη συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη (στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού) με την κυβέρνηση και το κόμμα να θέλουν να μεταδώσουν το μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τις δυνάμεις του στον βορειοελλαδικό χώρο, παρά την προσπάθεια κάποιων πολιτικών δυνάμεων να καταδείξουν πως υπέστη κατάρρευση μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αντιθέτως, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι όποιες απώλειες είχαν καταγραφεί αρχικώς για το Μακεδονικό έχουν ήδη μετριαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακτά σταθερά το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών.

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση στο Σύνταγμα που θα σφραγίσει και την ολοκλήρωση του προεκλογικού αγώνα για το κυβερνών κόμμα στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι θα γίνει μία συγκέντρωση πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Γαλάτσι και που ουσιαστικά είχε σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας αλλά και την επισημοποίηση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σε κυβέρνηση και κόμμα πιστεύουν πως στην συγκέντρωση του Συντάγματος θα επιβεβαιωθεί το πολύ καλό κλίμα αλλά και η δυναμική των τελευταίων ημερών και ότι θα επαναληφθούν σε αναλογία μίας συγκέντρωσης της Αθήνας οι πολύ καλές συγκεντρώσεις στον Πειραιά, την Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, την Άρτα και το Αγρίνιο.

Κομματικές πηγές εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών και επισημαίνουν πως απλοί πολίτες προσέρχονται αυθόρμητα στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώνοντας την επιθυμία τους να οριστούν ως εκλογικοί αντιπρόσωποι στα τμήματα που θα διεξάγεται την Κυριακή η ψηφοφορία. Στο Μαξίμου αλλά και την Κουμουνδούρου εξακολουθούν να διαβάζουν με ενδιαφέρον τις δημοσκοπήσεις και εκτιμούν ότι μέχρι και το παρά πέντε της κάλπης ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καταφέρει να αυξήσει την συσπείρωσή του κι εκ των πραγμάτων να περιορίσει κι άλλο την απόσταση δίνοντας στις ευρωεκλογές σασπένς για το ποιος θα είναι ο νικητής.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider