Μητσοτάκης: Η σχέση με τη Μαρέβα και τα παιδιά του και η αγάπη του για τον αθλητισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Η σχέση με τη Μαρέβα και τα παιδιά του και η αγάπη του για τον αθλητισμό
Η σχέση με τη Μαρέβα και τα παιδιά του, το πρωινό ξύπνημα και το...Netflix στο κινητό.

Μια διαφορετική συνέντευξη, με αρκετά στοιχεία επί του προσωπικού, έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή Happy Day του Alpha, όπου αποκάλυψε πτυχές της σχέσης του με τη σύζυγό του, Μαρέβα, τις στιγμές με τα παιδιά του, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στην αγάπη του για τον αθλητισμό, αλλά και στις στιγμές της καθημερινότητάς του, με έμφαση το πρωινό ξύπνημα και την...ανακάλυψη ότι μπορεί να βλέπει Netflix στο κινητό του.

«Οι εκλογές είναι μια δημιουργική διαδικασία. Θα αγωνιζόμαστε να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα έκανε κάτι διαφορετικά, τόνισε ότι δεν θα άλλαζε κάτι ουσιαστικό. «Με μια ειλικρινή διάθεση αυτοκριτικής, όταν μπλεκόμαστε σε έντονη αντιπαράθεση, κάποιους τους ενοχλεί», είπε, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης, προτάσσοντας από την άλλη την ανάγκη την επιλογή του να μιλήσει μόνο θετικά από εδώ και στο εξής.

«Η κυβέρνηση συνειδητά υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη, έβγαλε μεγαλύτερο πλεονάσματα, για να μπορεί να έρχεται να δώσει επιδόματα», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτιμώντας παράλληλα ότι κανείς συνταξιούχος δεν θα αλλάξει την ψήφο του, επειδή του έδωσαν ένα επίδομα. «Πέντε μέρες πριν τις εκλογές δεν θυμάμαι να έχει μοιραστεί επίδομα», είπε ακόμα, προσθέτοντας ότι σήμερα μοιράζουμε το υστέρημα, συνεπώς είναι ανάγκη να μεγαλώσει η «πίτα» της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

«Δεν έχω πει ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Έχω πει ότι θα τον μειώσω 30% Δεν έχω πει ότι θα πάω τον φόρο στις επιχειρήσεις στο 10%, έχω πει ότι θα τον πάω στο 20%», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας για το εύρος των υποσχέσεων που έχει και δώσει και προσέθεσε ότι «έχουμε τα περιθώρια, υπό την προϋπόθεση να αναπτυχθεί η οικονομία» Προέταξε, δε, εκ νέου την ανάγκη για επενδύσεις και δουλειές, ειδικά για τους άνεργους νέους και τους πτυχιούχους.

«Η ειλικρίνεια είναι κάτι που δεν αποδεικνύεται, την αισθάνεται κανείς. Δεν έχω τάξει πολλά, θα ήταν εύκολο να έρθω σε έναν μεγάλο κατάλογο παροχών», είπε ακόμα και προσέθεσε «είμαι 15 χρόνια στην πολιτική και δεν με έχει κατηγορήσει κανείς ότι έχω πει ψέματα».

Επανέλαβε τη δέσμευσή του για απορρόφηση όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, αλλά και για τη χορήγηση ενός κουπονιού 180 ευρώ τον μήνα, για να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, εφόσον δεν επαρκούν οι δημόσιες δομές. «Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για μια εργαζόμενη μητέρα να ξέρει ότι έχει κάπου να αφήσει το παιδί της», είπε, κάνοντας, επίσης, λόγο και για πιλοτικά προγράμματα για υποστήριξη από βρεφονηπιοκόμους στο σπίτι. Αναφέρθηκε, ακόμα, στη βούλησή του να στηρίξει τις νέες οικογένειες με παιδιά, αλλά και για να κάνουν παιδιά, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση για επίδομα 2.000 ευρώ ανά παιδί, ένα κονδύλι ύψους 170 εκ. ευρώ.

«Το μεγάλο άγχος του ελληνικού νοικοκυριού είναι πώς θα βγάλει τον μήνα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι η πολιτική της ΝΔ είναι για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας.

Η Μαρέβα, οι στιγμές με τα παιδιά, ο αθλητισμός και το πρωινό ξύπνημα

Βεβαίως, το βασικό μέρος της κουβέντα του προέδρου της ΝΔ με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή ήταν επί προσωπικού. «Η ανάμιξη με την πολιτική πρέπει να είναι μια οικογενειακή απόφαση», είπε, ερωτώμενος για τον χρόνο που αφιερώνει στη δουλειά του εις βάρος της οικογένειας. «Η Μαρέβα έρχεται συχνά μαζί μου, είναι μια ωραία παρέα. Και είναι μια ευκαιρία να είμαστε μαζί, να ξεκλέψουμε και λίγες ιδιωτικές στιγμές. Και στα Χανιά, μετά τη συγκέντρωση, πήγαμε μετά να φάμε σε ένα πολύ ωραίο ταβερνάκι παραλιακό», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν στερήθηκα τα παιδιά μου, έδωσα πολλά στα παιδιά μου. Και όταν περάσαμε τις δυσκολίες τις οικογενειακές, πάντα ήμουν κοντά στα παιδιά μου», προσέθεσε.

Απαντωντας για την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, είπε ότι δεν πιστεύει ότι, αν το γυαλί ραγίσει, δεν ξανακολλάει. «Περάσαμε μια μεγάλη προσωπική δυσκολία. Είμαστε καλύτερα απ’ ό,τι ήμασταν, είδαμε τι πήγε λάθος, δεχθήκαμε τα σφάλματά μας, αλλάξαμε πράγματα που δεν άρεσαν ο ένας στον άλλον και η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει οι οικογένειες να μένουν ενωμένες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Πολλές φορές νομίζει κανείς ότι ψάχνει κάτι καλύτερο, για να διαπιστώσει ότι είναι μια φαντασίωση», είπε ακόμα. Μίλησε, δε, με πολύ ζεστά λόγια για τη σύζυγό του, λέγοντας ότι «γίνεται κομμάτια για να βοηθήσει». «Δεν είμαστε μια συνηθισμένη οικογένεια, αλλά είμαστε μια κανονική οικογένεια», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε, δε, και σε μικρές οικογενειακές του συνήθειες, όπως το να τρώει με…όσους είναι στο σπίτι δύο φορές την εβδομάδα ή να βγαίνει έξω με τη σύζυγό του μια φορά στις δύο εβδομάδες, ενώ αποκάλυψε ότι με την κ. Μητσοτάκη αθλούνται μαζί, αλλά ενίοτε πηγαίνουν και στο σούπερ μάρκετ, αν και όχι τόσο συχνά όσο στο παρελθόν.

«Η Μαρέβα μου αγοράζει τις γραβάτες μου και μου λέει πολλές φορές «τι είναι αυτά που έχεις βάλει;», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ενώ εξήρε και την επιχειρηματική προσπάθεια της γυναίκας του με το δικό της brandγυναικείας ένδυσης.

Για τα παιδιά του, τόνισε ότι πολιτικά πιο αυστηρός είναι ο μεσαίος του γιος, ο Κωνσταντίνος, ενώ η μικρή του, η Δάφνη, είναι…η πιο δικαιολογημένη να έχει παράπονα. «Ξεκλέβω χρόνο για να διαβάζουμε παρέα, την παίρνω μαζί, πάω πάντα στις γιορτές του σχολείου», είπε για τη μικρή του κόστη ο κ. Μητσοτάκης, ενώ προσέθεσε ότι δεν έχει χάσει σημαντικές στιγμές των παιδιών του. Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι η μεγάλη του κόρη Σοφία, έχει πάρει τη…θορυβώδη ομιλία της μητέρας του, ενώ είπε ότι στο χιούμορ του γιου του διακρίνει στοιχεία του πατέρα του. Απαντώντας, δε, τι θα έκανε, αν…κάποια κόρη του του έφερνε στο σπίτι έναν σύντροφο που είναι…ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με χιούμορ ότι αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει, αλλά, αν συνέβαινε, θα τον κάθιζε κάτω για να τον…πείσει.

Μίλησε και για τους γονείς του, τονίζοντας ότι του λείπει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Ήμουν πολύ τυχερός που τον είχα μαζί μου μέχρι τα 99 του χρόνια και ήταν καλά. Όσο περνούσε ο χρόνος, η σχέση μας γινόταν καλύτερη», είπε ακόμα. «Πήρα από αυτόν πολλά, είπαμε όσα έπρεπε να πούμε ο ένας στον άλλον, με καμάρωσε πολύ όταν έγινε πρόεδρος της ΝΔ», τόνισε. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι σήμερα, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, θα πάει στη Γλυφάδα να ανάψει ένα κερί στη μνήμη του. Για τη μητέρα του, εξήρε τη δύναμη ζωής της, με δεδομένα τα αναπηρικά προβλήματα που είχε από πολύ μικρή, όταν, ουσιαστικά, της «έσπασαν» τη σπονδυλική στήλη και της την ξανακόλλησαν. «Έδωσε έναν μεγάλο αγώνα για να στηρίξει τα ΑΜΕΑ. Μίλησε ανοιχτά για τον καρκίνο στο στήθος. Ήταν η πρώτη που έδωσε πρόσωπο και φωνή στα άτομα με αναπηρία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ήταν πολύ αγαπημένοι, του στοίχισε πολύ του πατέρα μου, όταν έφυγε η μάνα μου», είπε, τέλος, για τη σχέση του Κωνσταντίνου με τη Μαρίκα Μητσοτάκη.

Τέλος, αναφέρθηκε εκ νέου στην αγάπη του για τον αθλητισμό, λέγοντας ότι είναι γι’ αυτόν στοιχείο αποφόρτισης, ενώ προσέθεσε ότι είναι απολύτως αποφασισμένος να επιβάλλει τον αντικαπνιστικό νόμο. Είπε ότι του αρέσει το κολύμπι, αλλά και άλλες αθλητικές δραστηριότητες και τόνισε ότι είναι «πρωινός τύπος», γι’ αυτό και δεν ξενυχτάει πολύ, μιας και προτιμά να ξυπνά νωρίς και να δουλεύει με ησυχία, όταν π.χ. και γράφει αρκετές από τις ομιλίες του. Πάντως, ως προς την αποφόρτιση, αποκάλυψε ότι πρόσφατα…ανακάλυψε ότι μπορεί να βλέπει Netflix και στο κινητό του, γι’ αυτό και είδε ενάμιση επεισόδιο από το Casa Del Papel επιστρέφοντας χθες το βράδυ στην Αθήνα από την Πάτρα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider