Η επιστροφή Αβραμόπουλου στην Ελλάδα - «Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επιστροφή Αβραμόπουλου στην Ελλάδα - «Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων»
Ο Έλληνας Επίτροπος στην Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιστρέφει στην εγχώρια πολιτική σκηνή, με πιθανότερο προορισμό το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Ήταν η επιβεβαίωση μιας προναγγελθείσας επιστροφής. Η χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Επιτρόπου της χώρας μας στην Ε.Ε., Δημήτρη Αβραμόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha είχε ως αιχμή την προαναγγελία επιστροφής του πολύπειρου πολιτικού στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

Για τον κ. Αβραμόπουλο, οι συγκυρίες έχουν «κουμπώσει» κατάλληλα. Κατά τα φαινόμενα, οι εθνικές εκλογές θα διενεργηθούν περίπου στο τέλος της θητείας του στην Κομισιόν, η οποία επισήμως λήγει στις 31/10. «Ανήκω στη ΝΔ. Αυτή είναι η παράταξή μου», είπε στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη, υπενθυμίζοντας τις κομματικές του ρίζες. «Από την ώρα που οι πολίτες κρίνουν ότι τους είμαι χρήσιμος για όποιον ρόλο και αποστολή και αν μου αναθέσουν, είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ. Πάντοτε στις τάξεις της μεγάλης, φιλελεύθερης παράταξης. Στηρίζω τον Μητσοτάκη αυτή την ώρα, γιατί κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να ανοίξει έναν δρόμο και μια προοπτική», είπε, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή του. Για το τι θα κάνει, όμως, μετά την επιστροφή του, απάντησε σιβυλλικά με…Ταλλεϋράνδο: «Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων».

Η αποκωδικοποίηση των λεγομένων του Επιτρόπου δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, μιας και, ως διπλωμάτης, ξέρει να ελίσσεται. Στην πραγματικότητα, όμως, και με δεδομένες τις άρτιες σχέσεις του κ. Αβραμόπουλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, η πόρτα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ είναι ανοιχτή για τον Έλληνα Επίτροπο και φαίνεται πως θα είναι σε μια εκλόγιμη θέση. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξεχνά ότι ο κ. Αβραμόπουλος ήταν από τους πρώτους που τον στήριξαν, ακόμα και πριν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, ενώ τον βοήθησε αρκετά και στο Κολλέγιο των Επιτρόπων της Ε.Ε., τα πρώτα χρόνια της θητείας του προέδρου της ΝΔ.

Από εκεί και πέρα, το τι μέλλει γενέσθαι, είναι άγνωστο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν πρόκειται να μείνει απλός βουλευτής, αν και οι «θεσμικές» επιλογές που προσήκουν στο προφίλ και στην εμπειρία του είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σημειωτέον, στην πολιτική πιάτσα ήδη διακινούνται σενάρια, αν και αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά σενάρια, σε αυτή τη φάση.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider