Θεοδωράκης: Μοναδική λύση να κόψουμε τις σπατάλες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωράκης: Μοναδική λύση να κόψουμε τις σπατάλες

«Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να κόψουμε τις σπατάλες», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε πολιτική εκδήλωση στο Κέντρο Νεότητας του δήμου Νεάπολης - Συκεών, στο πλαίσιο της σχετικής καμπάνιας ενημέρωσης του κόμματος σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το φόρους, φόρους, φόρους. Η λύση όμως υπάρχει. Και εμείς το φωνάζουμε εδώ και αρκετούς μήνες: Η λύση είναι μία, να κόψουμε τις σπατάλες του κράτους».

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι από τις συγκεκριμένες υποδείξεις και προτάσεις του Ποταμιού, μπορούν να εξοικονομηθούν «περίπου τρία δισεκατομμύρια», ένα «τεράστιο» ποσό, το οποίο, όπως είπε, «αυτή τη φορά καλύπτεται από καινούργιους φόρους, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη χώρα, με συνήθη υποζύγια, είτε κυβερνάει ο ένας είτε κυβερνάει ο άλλος, να πληρώνουμε όσο δυνατόν περισσότερους φόρους».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Ποτάμι και για το κατά πόσο αυτές υποδηλώνουν ενδεχόμενη πρόθεση συνεργασίας της ΝΔ με το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Να μην υπερβάλλουμε. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σ' αυτή τη μεγάλη κουβέντα για να ξαναστήσουμε τη χώρα, το Ποτάμι μπορεί να είναι ένας σύμμαχος και ένας αξιόπιστος συνομιλητής. Εμείς το έχουμε πει, ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία».

«Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας, εδώ και πολύ καιρό, τα έχει παρατήσει, περιμένει τα προβλήματα να σαπίσουν και μετά να δώσει λύσεις. Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι υποχρέωση μας να αναζητήσουμε προοδευτικές, κεντρώες λύσεις. Είμαστε απέναντι όμως, σε συντηρητικές, δεξιές λύσεις, όπως είμαστε απέναντι σε λαϊκίστικες, αριστερές λύσεις».

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε «το Ποτάμι να είναι η "νύφη" για τον κόσμο και να μην είναι η νύφη για τα άλλα σχήματα». Για τις δημοσκοπήσεις απάντησε «σίγουρα, δε με ευχαριστούν», αλλά τόνισε ότι θα συνεχίσει να λέει αυτά που πιστεύει, «όσο κι αν είναι πιθανόν δυσάρεστα» και ότι δεν τον ενδιαφέρει, τελικά, τι λένε οι δημοσκοπήσεις.

Σε ερώτηση για την επίσκεψη του Πάπα, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στη Λέσβο, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι βοηθάει να σταλεί ένα σημαντικό μήνυμα στην Ευρώπη : «Οι Έλληνες έχουν κάνει το καθήκον τους. Παρά την ανίκανη κυβέρνηση, οι Έλληνες έχουν κάνει το καθήκον τους. Και το καθήκον τους πρέπει να το κάνουν και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης και δεν το έχουν κάνει». «Θα πρέπει να αναλάβουν και αυτοί ένα μέρος της ευθύνης» προσέθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Στη σύντομη εισήγηση του στην εκδήλωση υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είναι μια λαϊκίστικη κυβέρνηση, ένα μείγμα ιδεοληπτικών αριστερών και ακροδεξιών» και ότι «είναι μια κυβέρνηση που το Ποτάμι δεν θα στηρίξει με κανέναν τρόπο». Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι το Ποτάμι έχει προτάσεις και λύσεις και ότι πράγματι είναι ανοιχτό σε συνεργασίες, αλλά υπό δύο προϋποθέσεις, η πρώτη, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου «για την έξοδο της χώρας από την κρίση» και η δεύτερη ότι «ο κορμός της προσπάθειας, για να σώσουμε τη χώρα, δεν μπορεί να είναι οι άνθρωποι που έχουν κάνει τα λάθη του παρελθόντος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider