Μητσοτάκης: Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη όσα σε υπερθετικό βαθμό πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη όσα σε υπερθετικό βαθμό πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι σε σχέση με το 2015, οι συνταξιούχοι έχουν αποδοχές κατά μ.ο. 2.000 ευρώ λιγότερα, ενώ και οι νέοι συνταξιούχοι έχουν μειωμένες συντάξεις ως 40%.

Μήνυμα ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της πήρε η κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star.

«Καταγγείλαμε τον χρόνο, στον οποίο χορηγήθηκε το επίδομα. Είναι η πρώτη φορά που ένα επίδομα χορηγείται λίγες μέρες πριν τις εκλογές, άρα δεν είναι αντικείμενο ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτώμενος για τη 13ησύνταξη, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να εξαγοράσει ψήφους, δίνοντας σε συνταξιούχους ένα απαραίτητο επίδομα. «Ακούω ότι δίνεται και ελαφρώς κουτσουρεμένο», είπε ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να λησμονείται ότι τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι έχουν δει σημαντικές μειώσεις. Τόνισε ότι σε σχέση με το 2015, οι συνταξιούχοι έχουν αποδοχές κατά μ.ο. 2.000 ευρώ λιγότερα, ενώ και οι νέοι συνταξιούχοι έχουν μειωμένες συντάξεις ως 40%

«Ναι, η οικονομική μας πολιτική μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης 4% μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνησή του δεν θα δίνει χρήματα ανάλογα με τον προεκλογικό κύκλο. «Εγγυώμαι τις 12 συντάξεις που δεν είναι εγγυημένες σήμερα, εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Αργότερα, δε, όταν ρωτήθηκε για την προοπτική αύξησης ορίων ηλικίας, για να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα, ο πρόεδρος της ΝΔ απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο, προτάσσοντας την ανάγκη για νέες θέσεις εργασίας, προκειμένου αυτό να επιτευχθεί.

Ερωτώμενος για την επαναφορά του ΕΚΑΣ, είπε ότι από τον επόμενο χρόνο, τόνισε ότι από το 2020 «θα μπορούμε να εγγυηθούμε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων», προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι να υποστηριχθούν όσο γίνεται περισσότεροι. Από εκεί και πέρα, όμως, επέμεινε ότι η σύνταξη έχει καταλήξει να είναι ένα οικογενειακό επίδομα, κάτι που είναι αρνητικό και προσέθεσε ότι τίποτα δεν λέγεται για νέες θέσεις απασχόλησης. «Τα νέα άνεργα παιδιά που θα βρουν δουλειά σε μια νέα επένδυση είναι η ελίτ ή οι πολλοί; Έχω μπλεχτεί με αυτούς τους διχασμούς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Διχασμός και μαύρη προπαγάνδα

Μάλιστα, σχολιάζοντας τα περί διχασμού και τις αναφορές Τσίπρα στον Άρη Βελουχιώτη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν έχει ακούσει κανέναν να του μιλάει για τον Εμφύλιο. «Θα γυρίσουμε την κουβέντα 75 χρόνια πίσω;», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Ο Μητσοτάκης και ο Φλωράκης, άνθρωποι που είχαν ζήσει τον εμφύλιο, άφησαν πίσω τους την πιο τραυματική εμπειρία. Και ερχόμαστε 30 χρόνια μετά να ξανανοίξουμε μια συζήτηση για τον Εμφύλιο;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση περί πολλών και ελίτ, αναφέρθηκε στις προτάσεις του για ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία και για τα παιδιά της Δυτικής Αθήνας, στην ανάγκη για σοβαρή τεχνική εκπαίδευση παντού και στην επιβράβευση και των εργαζομένων από την επιτυχία μιας εταιρίας. Έκανε, παράλληλα, λόγο για μια πρωτοφανή προσπάθεια για μια άθλια, μαύρη προπαγάνδα, η οποία ξεκίνησε με το επταήμερο. «Επιμένει η προπαγάνδα και η μονταζιέρα να βάζει λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ως προς τη συνεργασία Δημοσίου και ιδιωτών στην Υγεία, υπογράμμισε ότι το κράτος έχει μια υποχρέωση να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν. «Αλλά αυτή δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κρατική. Αν ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, μπορούμε να το συζητήσουμε», είπε και προσέθεσε ότι αυτό μπορούμε «να το κάνουμε με κανόνες και με τρόπο ωφέλιμο για τον τελικό χρήστη».

Δεν χρειάζομαι καμία δημοσκόπηση

«Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη όσα σε υπερθετικό βαθμό πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, ευρύτερα ο κ. Μητσοτάκης, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση υπερφορολόγησε και αφαίμαξε τους πολίτες. Ως προς την υπογεννητικότητα, δε, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για να μην μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, αλλά και για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί. Μίλησε, δε, για «καθαρή νίκη», στις εκλογές, χωρίς να βάλει πήχη, υπογράμμισε, όμως, ότι «το βράδυ των εκλογών θα υπάρχει ένας νικητής, η ΝΔ, και ένας ηττημένος, ο ΣΥΡΙΖΑ». «Η 26ηΜαϊου να είναι ψήφος για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν χρειάζομαι καμία μέτρηση να μου δείξει αυτό που αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες», προσέθεσε.

Μιλώντας, δε, για τα ζητήματα ασφάλειας, ο πρόεδρος της ΝΔ επανελαβε τις δεσμεύσεις του για την αποκατάσταση του αισθήματος νόμου και τάξης των πολιτών, μιλώντας για νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά και για αντικατάσταση των περιπολικών που σήμερα συντηρούνται με μεγάλο κόστος, ενώ είναι «σαράβαλα». «Θα ξαναφτιάξουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ και 1500 προσλήψεις αποκλειστικά για τη ΔΙΑΣ. Η αστυνομία θα κάνει και πάλι την παρουσία της αισθητή στις γειτονιές», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν θα επιτρέψω σε 30 αλήτες, τραμπούκους να εκβιάζουν το κράτος», είπε για τους μπαχαλάκηδες, ενώ τόνισε ότι το κράτος πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του και τη δημοκρατία. Έκανε, δε, λόγο για ανοχή ΣΥΡΙΖΑ στην οργανωμένη βία και διάκριση που συνεχίζει ανάμεσα σε καλή και κακή βία και επέμεινε στο αίτημα για φυλακές υψίστης ασφαλείας.

«Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα περί «νοθείας» που είπε προχθές ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε ένα κομψό «άδειασμα» της άποψης που διατύπωσε ο γραμματέας του κόμματος. «Καλούμε τους Νεοδημοκράτες να είναι πάνω από όλες τις κάλπες, για να συνδράμουμε και εμείς στην προστασία της εκλογικής διαδικασίας», προσέθεσε πάντως.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider