Το αίτημά του για εκλογές επαναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας παράλληλα το Ποτάμι σε συνεργασία σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Ζητώντας να «υπάρξει μια αξιόπιστη κυβέρνηση που να πει την αλήθεια στο λαό και να ενώσει τους Έλληνες σε μια πορεία εξόδου από την κρίση», τονίζοντας πως η ΝΔ δημιουργεί τις προϋποθέσεις «για μια 'συμφωνία αλήθειας' όλων των Ελλήνων για να πάμε την οικονομία και την κοινωνία μας μπροστά».

Όπως υποστηρίζει, η Ελλάδα έχει επειγόντως ανάγκη μιας ισχυρής εθνικής ομοψυχίας που θα στηριχθεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά και τη δίκαιη κατανομή βαρών ανάμεσα στους πολίτες, κάτι που, όπως λέει, μπορεί να κάνει μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει πως «κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση Τσίπρα ζημιώνει τη χώρα και γι' αυτό πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό», ενώ για την πορεία της διαπραγμάτευσης αναφέρει ότι ξαναβλέπουμε το έργο της δήθεν διαπραγμάτευσης του 2015.

«Δεν ξέρω που στοχεύει η κυβέρνηση. Αλλά κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει» τονίζει, σημειώνοντας πως «το θέμα είναι να γλυτώσουμε το τέταρτο Μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί με ταχύτητα φωτός ο κ. Τσίπρας».

Σε ό,τι αφορά το κάλεσμα προς τον Σταύρο Θεοδωράκη σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Θέλω και τον Σταύρο και όλους τους ανθρώπους που είναι στο Ποτάμι, να συμπορευτούμε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα. Είναι πολλά και προφανή όσα μας ενώνουν και ελάχιστα και δυσδιάκριτα αυτά που ενδεχομένως μας χωρίζουν».

Ερωτηθείς αν η κ. Γεννηματά ή ο κ. Λεβέντης είναι εν δυνάμει κυβερνητικοί εταίροι της ΝΔ, απαντά:

«Με ανθρώπους και πολιτικές δυνάμεις που συνεργαστήκαμε τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές καταβολές τους, μπορούμε υπό προϋποθέσεις να συμπορευτούμε. Μας ενώνει η κοινή πορεία μας απέναντι στον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα. Όλος ο χώρος του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς είναι όμορος και συγκλίνων με τη ΝΔ».

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ η κυβέρνηση κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι  «υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ότι προτείνει μειώσεις συντάξεων και απολύσεις - τις οποίες κρύβει υπό τον εύφημο τίτλο 'συμφωνία αλήθειας και ότι ζητάει άμεσα εκλογές - για να μείνει ακέραιη η διαπλοκή στον τόπο».

Το Μαξίμου υποστηρίζει επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ «εκφράζει την αγωνία του για την πορεία της χώρας - χωρίς λέξη για τα 63 δισ. μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του, υπογράφοντας λευκά χαρτιά στους δανειστές και καταστρέφοντας το 25% του ΑΕΠ».

Τι απαντά ο Θεοδωράκης - Πώς σχολιάζει η Γεννηματά

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο επικεφαλής του Ποταμιού ρωτήθηκε για το κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ.

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε εάν μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση αλλαγής για την κοινωνία», σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζονται "εναλλακτικές λύσεις με προοδευτική κεντρώα κατεύθυνση. Όχι συντηρητικές δεξιές λύσεις αλλά λύσεις κεντρώες, λύσεις λογικής, λύσεις προοδευτικές».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνέντευξή της στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" λέγοντας:

«Ο χώρος της Κεντροαριστεράς είναι κατακερματισμένος το τελευταίο διάστημα. Η προσπάθεια λοιπόν που κάνουμε εμείς είναι να βρούμε μια κοινή πρόταση προγραμματική γιατί οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης έχουν πρόσημο. Δεν είναι μια καραμέλα. Όλοι τώρα έχουν γίνει μεταρρυθμιστές. Έχει φορέσει το προσωπείο η ΝΔ του νέου μεταρρυθμιστή και ψάχνει να βρει συμμάχους σε αυτή τη διαδικασία. Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να αποτελούν ένα άλλοθι για να συνεχίζεται η λιτότητα ούτε μπορεί να συνδέονται διαρκώς με την αφαίμαξη του λαού. Πρέπει να έχουν προοδευτικό πρόσημο. Αν ο κ. Θεοδωράκης αισθάνεται ότι έχει κοινό δρόμο με τον κ. Μητσοτάκη στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων προφανώς δεν μπορεί να έχει κοινό δρόμο και με εμάς.»