«Νέες ελαφρύνσεις» το προεκλογικό όπλο του Τσίπρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Νέες ελαφρύνσεις» το προεκλογικό όπλο του Τσίπρα
H ψήφιση στην Βουλή της ρύθμισης για τις 120 δόσεις αλλά και του συνόλου των θετικών μέτρων «για τους πολλούς», δίνει στο Μέγαρο Μαξίμου την δυνατότητα να περάσει ήδη στην επόμενη φάση και να υπόσχεται νέες ελαφρύνσεις με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Η πρωθυπουργική αναφορά στη Βουλή για νέο πακέτο μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα ήταν σαφής όπως επίσης και η εκτίμησή του ότι έως την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020 θα έχει δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει στην κυβέρνησή του να προχωρήσει και σε νέες ελαφρύνσεις.

Το Μαξίμου εστιάζει στα λαϊκά στρώματα, στην μεσαία τάξη και γενικώς σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες θεωρώντας ότι αποτελούν και το μεγαλύτερο κομμάτι της εκλογικής δεξαμενής του ΣΥΡΙΖΑ στις αναμετρήσεις του 2015. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνοντας στο Αιγάλεω αναφέρθηκε στον νέο από το Περιστέρι που θέλει να γίνει (κατά τον Κ. Μητσοτάκη) ψυκτικός ή συντηρητής ανελκυστήρων για να δείξει ακριβώς αυτό, πως υπάρχει χάσμα στην αντίληψη των δύο κομμάτων αλλά και στο εκλογικό τους κοινό.

Εν αναμονή νέων δημοσκοπήσεων -οι οποίες θα καταγράψουν και τις αντιδράσεις της κοινωνίας στα οικονομικά μέτρα και την υποδοχή των προτάσεων Μητσοτάκη για εργασία και υγεία- το πρωθυπουργικό επιτελείο εμφανίζεται απολύτως ικανοποιημένο από την δυναμική που όπως λέει έχει αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα. Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι στις περιοδείες του πρωθυπουργού ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος σε σχέση με το 2015 που υπήρχε ο αέρας της αδιαμφισβήτητης νίκης, κάτι που αποτυπώθηκε στις συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Ήπειρο. Το ίδιο λένε και για την τελευταία του ομιλία στο Αιγάλεω. Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε εκδήλωση με ανθρώπους του πολιτισμού και του καλλιτεχνικού κόσμου στο Gazarte.

Οι περιοδείες συνεχίζονται από σήμερα με τον πρωθυπουργό να πηγαίνει για προεκλογικές ομιλίες σε Ρόδο, Λαμία και Κοζάνη. Επίσης ως τις ευρωεκλογές θα μιλήσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο, το Ηράκλειο, την Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και ασφαλώς στην Αθήνα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider