Ο Μητσοτάκης μπαίνει στη μάχη των ανοιχτών συγκεντρώσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μητσοτάκης μπαίνει στη μάχη των ανοιχτών συγκεντρώσεων
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινά έναν τελευταίο, μεγάλο κύκλο περιοδειών ανά την Ελλάδα, ενώ από σήμερα θα ξεκινήσει να μιλά και σε ανοιχτές συγκεντρώσεις της ΝΔ.

Με την προεκλογική περίοδο να μπαίνει στην τελική ευθεία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταγγέλλει τα «υπόγεια του Μαξίμου» για διαστρέβλωση των λεγομένων του, ο πρόεδρος της ΝΔ ξαναμπήκε από χθες στο αυτοκίνητο για έναν μεγάλο κύκλο περιοδειών που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Το νέο στοιχείο αυτών των επισκέψεων: οι ανοιχτές συγκεντρώσεις. Έτσι, ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται από χθες στη Λάρισα και σήμερα θα επισκεφθεί την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα, προτού επιστρέψει στη Λάρισα, όπου είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Μάλιστα, όπως λένε όσοι ξέρουν τα…θεσσαλικά, η προσέλευση σε μια συγκέντρωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου είναι πάντα τροχιοδεικτική για την έκβαση της κάλπης.

Μετά τη Λάρισα, σειρά έχει η πατρώα γη του κ. Μητσοτάκη, η Κρήτη. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι το Σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, ενώ το απόγευμα της Κυριακής προετοιμάζεται να μιλήσει σε μια συγκέντρωση που ετοιμάζεται επισταμένως, στο Παλαιό Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Από εκεί και πέρα, σειρά παίρνουν οι μεγάλες πόλεις. Τη Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Πάτρα, αν και εκεί δεν θα μιλήσει σε ανοιχτό χώρο, αλλά σε ένα μεγάλο κλειστό στάδιο. Στελέχη της ΝΔ που έχουν εποπτεία της περιοχής, πάντως, έλεγαν στο Reader.gr ότι η ΝΔ είχε πολλά χρόνια να δει τέτοια κινητοποίηση σε μια πόλη που ήταν άλλοτε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, κάτι που έχει θετική αντανάκλαση και στις προοπτικές του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Τέλος, οριστική απόφαση για τις δύο μεγάλες συγκεντρώσεις της Αθήνας, την Τετάρτη, και της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή δεν υπάρχει ακόμα. Στο γαλάζιο επιτελείο εξετάζουν διαφορετικές εναλλακτικές, κάποιες με ιδιαίτερο συμβολισμό, αλλά και άλλες πιο «ασφαλείς». Η κατεύθυνση είναι και αυτές οι δύο συγκεντρώσεις να είναι σε ανοιχτό χώρο, αλλά ακόμα δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση ως προς το ζήτημα, μιας και ο προγραμματισμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις καιρικές συνθήκες, για τις οποίες θα υπάρχει ασφαλέστερη εικόνα τις επόμενες μέρες.

Σημειωτέον, είναι άκρως πιθανό, στη σημερινή κεντρική εκδήλωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή και πρώην προέδρου της ΝΔ, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, να κάνει την εμφάνισή του ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Καραμανλής.

Όπως και να έχει, πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να υπερβεί την «προπαγάνδα» που καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ και να αφιερωθεί στην επαφή με τους πολίτες στο πεδίο, κάτι που θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις επόμενες 10 μέρες που θα βρίσκεται καθ’ οδόν.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider