Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής
«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταργήσει το οκτάωρο και τις αργίες για να κερδίζουν περισσότερα οι μεγαλοεργοδότες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Αιγάλεω.

«Δεν κατηγορούμε τον κ. Μητσοτάκη επειδή μεγάλωσε και ανήκει στις ελίτ, αυτό είναι που του δημιουργεί ένα πρόβλημα κατανόησης, αλλά δεν τον κατηγορούμε για αυτό, τον κατηγορούμε γιατί το πρόγραμμά του αδικεί κατάφωρα τους πολλούς για να ευνοήσει τα συμφέροντα των λίγων», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «εκπληκτική» την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Αιγάλεω και προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μιλήσει και αυτός στην ίδια πλατεία για να φανεί με ποιον είναι οι πολλοί.

«Το Αιγάλεω και η Δυτική Αθήνα, είπε, στέλνουν μήνυμα καθαρής νίκης, ότι ήρθε η ώρα να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής».

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταργήσει το οκτάωρο και τις αργίες για να κερδίζουν περισσότερα οι μεγαλοεργοδότες. Θέλει να διαλύσει το ασφαλιστικό για να κερδίζουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Θέλει να μειώσει το προσωπικό στην υγεία για να δώσει υπηρεσίες σε ιδιώτες, προκειμένου να κερδίζουν περισσότερα αυτοί. Και θέλει να καταργήσει και τα επιδόματα γιατί τα θεωρεί περιττό κόστος για το δημόσιο προϋπολογισμό», επισήμανε.

Όμως, όπως πρόσθεσε, «τα επιδόματα δεν είναι ελεημοσύνη. Τα επιδόματα είναι δικαιοσύνη. Είναι ο τρόπος με τον οποίο το κράτος παρεμβαίνει εξισωτικά έναντι των πολιτών».

«Ο κόσμος τους, ο κόσμος των ελίτ, είναι η Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της χρεοκοπίας. Είναι η Ελλάδα στην οποία υποφέρουν οι πολλοί για να καλοπερνούν οι λίγοι. Τη ζήσαμε αυτή την Ελλάδα, στο πετσί μας» δήλωσε.

«Ο κόσμος ακούει σχεδόν κάθε μέρα τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρεται στις ανατριχιαστικές πτυχές του σχεδίου του για τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας - Ευρωεκλογές 2019

«Κάποιοι νομίζαμε ότι το τερμάτισε προχθές με το 7ήμερο εργασίας, σήμερα, στην εκπομπή του φίλου μας του κ. Πορτοσάλτε απέδειξε ότι έχει κι άλλα να προσθέσει», είπε και πρόσθεσε:

«Μας ανακοίνωσε μια νέα καινοτομία για τη δημόσια υγεία: Να μην αγοράζουν λέει εξοπλισμό τα δημόσια νοσοκομεία. Περιττές σπατάλες άλλωστε. Αλλά να νοικιάζουν για παράδειγμα μαγνητικούς τομογράφους από ιδιώτες. Και να βάλουμε τους δημόσιους λειτουργούς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δουλεύουν για χάρη των ιδιωτών. Και να παίρνουν και μπόνους οι τυχεροί. Να βάλουμε δηλαδή αυτούς που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και ιδιαίτερα στην υγεία δεν επαρκούν για τις ανάγκες αλλά ο κ. Μητσοτάκης δε θέλει προσλήψεις, μόνο αποχωρήσεις,να τους βάλουμε να δουλεύουν για τα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Δε λέω, καλό το ντιλ με τους μεγαλοϊδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και τους κλινικάρχες, αλλά όχι στη πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων κύριε Μητσοτάκη. Οχι στη πλάτη των πολλών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider