Υποψήφιοι Δήμαρχοι γυρίζουν την πλάτη στην στήριξη ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποψήφιοι Δήμαρχοι γυρίζουν την πλάτη στην στήριξη ΣΥΡΙΖΑ
Την μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν οι δυο αντιπεριφερειάρχες εκλεγμένοι με την Ρένα Δούρου, που αρνούνται την στήριξη.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Δευτέρας σχετικά με τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που στηρίζει το κυβερνών κόμμα σε ολόκληρη την χώρα.

Δεκάδες υποψήφιοι έχουν ήδη αρνηθεί με ανακοινώσεις τους, την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών οι υποψήφιοι δήμαρχοι: Παιανίας, Κώστας Μπουλμέτης, Σιντικής Σερρών, Όλγα Φυταγκουρίδου, Κρωπίας, Δημήτρης Κερασιώτης, Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης, Άργους Ορεστικού, Πάνου Κεπαπτσόγλου, Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Γιάννης Πολίτης, Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Αραπίτσας, Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Την μεγαλύτερη εντύπωση πάντως προκαλούν οι δυο αντιπεριφερειάρχες εκλεγμένοι με την Ρένα Δούρου, που αρνούνται την στήριξη. Πρόκειται για τον υποψήφιο Δήμαρχο Αμαρουσίου και Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργου Καραμέρου και για τον υποψήφιο για τον Δήμο Σαρωνικού και Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου.

Ο Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος έχει καταγγελθεί ανοιχτά από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ γιατί σύμφωνα με εκείνους «αρνήθηκε να συμπεριλάβει μετανάστη στο ψηφοδέλτιό του» με ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Για πολλοστή φορά ως ανεξάρτητο #Ενωμένο Μαρούσι και με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα περί υποστήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Είμαστε #Ενωμένο Μαρούσι. Συσταθήκαμε και πορευόμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από το επίσημο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας που είναι πολυσυλλεκτικό. Σεβόμαστε την πολιτική ταυτότητα όλων, δε διεκδικήσαμε, δε θέλουμε και δεν έχουμε χρίσμα από κανέναν. Θέλουμε την υποστήριξη των δημοτών. Η αγωνία των κομματικών επιτελείων να απλώσουν τα δίχτυα τους στο Μαρούσι δεν μας αφορά.

Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε σε όλους. Δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές καλούμε εκ νέου τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες να ψηφίσουν για την πόλη τους αφήνοντας τις κομματικές τους ταυτότητες στο συρτάρι. Άλλωστε, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, σε δήμους όπως το Μαρούσι, δεν υπάρχουν αριστερά ή δεξιά προβλήματα Το βράδυ των δημοτικών εκλογών δεν θα υπάρχει κομματικό χρώμα δίπλα στο #Ενωμένο Μαρούσι και τον Γιώργο Καραμέρο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα κόμματα στις ευρωεκλογές».

Από την πλευρά της, η παράταξη «Σαρωνικός Συνεργασία» του Πέτρου Φιλίππου, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ο «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Ως εκ τούτου διαψεύδουμε κατηγορηματικά, όποιο ή όποια κόμματα δηλώνουν ή δηλώσουν στήριξη. Εμείς επιζητούμε και επιδιώκουμε μόνον τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider