Ευρωεκλογές: Στις 21:30-22:00 τα πρώτα αποτελέσματα, λέει η Singular Logic

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωεκλογές: Στις 21:30-22:00 τα πρώτα αποτελέσματα, λέει η Singular Logic
Κυριότερη καινοτομία είναι η προμήθεια των δικαστικών αντιπροσώπων με 12.000 συσκευές τάμπλετ με ειδικά διαμορφωμένο λογισμικό.

Γνωστά θα είναι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών γύρω στις 21:30-22:00 το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Singular Logic, οι τεχνολογικές καινοτομίες στη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση, αναμένεται να συντομεύσει την έκδοση ασφαλούς αποτελέσματος.

Κυριότερη καινοτομία είναι η προμήθεια των δικαστικών αντιπροσώπων με 12.000 συσκευές τάμπλετ με ειδικά διαμορφωμένο λογισμικό, μέσω των οποίων θα στέλνονται άμεσα τα αποτελέσματα στην εταιρεία.

Το ίδιο γρήγορη αναμένεται και η έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων για το σύνολο των περιφερειών, καθώς και για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Πατρέων, Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης.

Θα διανεμηθούν συνολικά 9.600 συσκευές τάμπλετ στους δικαστικούς αντιπροσώπους όλων των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειας Αττικής και άλλα 2.400 σε επιλεγμένα τμήματα στην υπόλοιπη χώρα, όπου θα χρησιμοποιηθούν και τα 4.700 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για την ασφαλή μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Ενδεικτικό της ταχύτητας που εξασφαλίζει η συγκεκριμένη καινοτομία είναι η περίπτωση της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Πειραιά, στις βουλευτικές εκλογές του 2015 όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά το σύστημα. Ενώ σε προηγούμενες αναμετρήσεις για την ενσωμάτωση του 100% των τμημάτων απαιτήθηκαν πάνω από τέσσερις ώρες, μέσω τάμπλετ ο σχετικός χρόνος μειώθηκε στη 1 ώρα και 36 λεπτά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.