Γεροβασίλη: Βρισκόμαστε στο παρά πέντε της αξιολόγησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεροβασίλη: Βρισκόμαστε στο παρά πέντε της αξιολόγησης

Την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα χωρίς άλλες κωλυσιεργίες και χωρίς να επαναληφθούν οι καταστάσεις που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2015 εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΣΗ.

«Πλέον βρισκόμαστε στο «παρά πέντε» της αξιολόγησης και εκτιμώ ότι κανείς από τους εταίρους δεν θα ήθελε να τορπιλίσει μία συμφωνία όπου έχει βάλει την υπογραφή του. Άρα, η σεναριολογία περί εκλογών είναι τόσο άκαιρη όσο και ανεδαφική. Σε μία χρονική στιγμή μάλιστα που το συμφέρον της χώρας επιβάλει την ύπαρξη πολιτικής σταθερότητας. Τα σενάρια αυτά συντηρούνται από την αντιπολίτευση, η οποία γνωρίζει ότι αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν θα μπορεί πλέον να αξιοποιεί μικροπολιτικά τη συμφωνία», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η συμφωνία θα έκλεινε πιο εύκολα αν δεν υπήρχε το ΔΝΤ, η κυρία Γεροβασίλη επεσήμανε ότι

«η Ευρώπη θα έπρεπε να λύνει μόνη της τα προβλήματά της. Η συμμετοχή του ΔΝΤ στα προγράμματα αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας αποδείχτηκε εγκληματική ήδη από το 2010. Καταστροφικές πολιτικές λιτότητας που οδήγησαν σε συρρίκνωση κατά ένα τέταρτο το ΑΕΠ και εκτόξευσαν την ανεργία στο 25%. Η αντίθεσή μας στο ΔΝΤ ήταν και παραμένει ιδεολογική. Η ύπαρξή του όμως στο πρόγραμμα, σε ρόλο τεχνικού συμβούλου, ήταν αναπόφευκτη. Αν επιθυμεί να συμμετέχει πλήρως μετά την αξιολόγηση είναι θέμα που αφορά το ίδιο το Ταμείο και όχι εμάς. Αρκεί να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας του Ιουλίου».

Για τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ανέφερε ότι «με τους θεσμούς έχουμε ήδη συγκλίνει στα περισσότερα σημεία. Ακριβώς διότι έχουμε παρουσιάσει έγκαιρα ένα πλήρες και κοστολογημένο πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων, το οποίο καλύπτει τις απαιτήσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού, αποφεύγουμε την παραμικρή κωλυσιεργία από μέρους μας. Τα σχέδια νόμου στην παρούσα μορφή περιλαμβάνουν και αποτυπώνουν όλα εκείνα που συμφωνήσαμε από κοινού με τους θεσμούς. Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την ταχύτητα των διαδικασιών αλλά και να υπηρετήσουμε τις θεμελιώδεις αρχές του κοινοβουλευτισμού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider