Σκουρλέτης: To ΔΝΤ και o Schaeuble ενοποιούνται για σκληρότερα μέτρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκουρλέτης: To ΔΝΤ και o Schaeuble ενοποιούνται για σκληρότερα μέτρα

To ΔΝΤ και o Schaeuble ενοποιούνται στη βάση της προώθησης σκληρότερων μέτρων, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΑΓΟΡΑ. Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης, τόνισε ότι «η πλευρά των θεσμών δεν είναι ενιαία και αυτό είναι κάτι το θετικό, εκείνο όμως που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι πως η ελληνική πλευρά κινούμενη μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας του καλοκαιριού κατέθεσε προτάσεις τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το φορολογικό που ικανοποιούν τους στόχους της συμφωνίας. Άρα το μη κλείσιμο της αξιολόγησης μπορεί να ερμηνευθεί μόνο με πολιτικούς όρους. Μήπως, τελικά, ένα μέρος των εταίρων μας υιοθετεί την τακτική Thomsen όπως αυτή αποκαλύπτεται από την διαρροή των WikiLeaks;».

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ότι οι μόνες ιδιωτικοποιήσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι αυτές που περιγράφονται στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, οι οποίες άλλωστε είχαν δρομολογηθεί. «Όσον αφορά περιουσιακά στοιχεία που είχαν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και είναι εκτός συμφωνίας, δεν πρόκειται να πωληθούν. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργείται το νέο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, σε αντίθεση με την προηγούμενη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων», συμπλήρωσε.

Τέλος για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ανέφερε ότι «έχουμε πει σε όλους τους τόνους πως θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη μείωση των τιμολογίων από τη στιγμή που θα γίνει ορατή η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μετά και την τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση, αλλά και υπό την προϋπόθεση πως οι διεθνείς τιμές πετρελαίου και αερίου παραμένουν στα σημερινά επίπεδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider