Συναντήσεις Κοτζιά στο Λουξεμβούργο για το προσφυγικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συναντήσεις Κοτζιά στο Λουξεμβούργο για το προσφυγικό

Για το Λουξεμβούργο αναχωρεί την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να συμμετάσχει, τη Δευτέρα, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κοτζιάς θα παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος ενώ στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται και οι πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα των επιστροφών. Αντικείμενο της συζήτησης των υπουργών θα είναι, επίσης, η ανάσχεση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία καθώς και η παροχή οικονομικής βοήθειας προς τα γειτονικά της Συρίας κράτη.

Η διαχείριση της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης και οι θέσεις της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες θα είναι το θέμα που θα συζητηθεί στο γεύμα εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου για τους Πρόσφυγες,Philippo Granti.

'Αλλα θέματα του Συμβουλίου θα είναι η Ανατολική Εταιρική Σχέση, υπό το φως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην Ολλανδία για τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας και η αναζωπύρωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών, τέλος, θα έχουν κοινό δείπνο εργασίας με τους υπουργούς 'Αμυνας, όπου θα συζητηθούν η πολιτική κατάσταση στη Λιβύη καθώς και οι δυνατότητες συνδρομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tην Τρίτη ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Harlem Desir , ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί στο Κε ντ΄Ορσέ με το Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Jean-Marc Ayrault.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider