Έρευνα Alco: Διευρύνει το προβάδισμά του ο Κώστας Μπακογιάννης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα Alco: Διευρύνει το προβάδισμά του ο Κώστας Μπακογιάννης
Ενδεικτικό της τάσης είναι ότι στην πρόθεση ψήφου ο Κώστας Μπακογιάννης καταγράφει ποσοστό 38,3% αφήνοντας πίσω του περίπου 27 μονάδες τον δεύτερο.

Σαφές προβάδισμα, με αυξητικές τάσεις, έναντι των ανθυποψηφίων του για τον δήμο της Αθήνας καταγράφει ο Κώστας Μπακογιάννης, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN η οποία δημοσιοποιήθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00».

Ενδεικτικό της τάσης είναι ότι στην πρόθεση ψήφου ο Κώστας Μπακογιάννης καταγράφει ποσοστό 38,3% αφήνοντας πίσω του περίπου 27 μονάδες τον δεύτερο που, με βάση την έρευνα, είναι ο Παύλος Γερουλάνος με ένα ποσοστό λίγο πάνω από 11%, ενώ έπεται ο Νάσος Ηλιόπουλος με ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 10%.

Ακολουθεί τέταρτος ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 8%.

Στον δεύτερο γύρο, ο κ. Μπακογιάννης φέρεται να επικρατεί άνετα σε όλα τα σενάρια, καθώς σε περίπτωση αναμέτρησης με τον Νάσο Ηλιόπουλος καταγράφει ποσοστό 52% έναντι 19% του κ. Ηλιόπουλου, ενώ, αν περάσει ο κ. Γερουλάνος, ο Κώστας Μπακογιάννης καταγράφει ποσοστό 47% έναντι 21% του κ. Γερουλάνου.

Σημειωτέον, στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση, της Metron Analysis, που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου, ο κ. Μπακογιάννης βρισκόταν στο 37% με την διαφορά από τον δεύτερο στις 24 μονάδες, ενώ, αν ανατρέξει κανείς στην πρώτη έρευνα για τον δήμο, της Opinion Poll, που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου, ο κ Μπακογιάννης συγκέντρωνε ποσοστό 33,8% και η διαφορά από τον δεύτερο ήταν περίπου 25 μονάδες.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, δε, είναι ότι το ποσοστό του κ. Μπακογιάννη αθροιστικά ξεπερνά και το ποσοστό των τεσσάρων υποψηφίων που έπονται: του κ. Γερουλάνου, του κ. Ηλιόπουλου, του κ. Κασιδιάρη και του κ. Σοφιανού.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider