Μητσοτάκης: Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος σκεπτόμενος άνθρωπος συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος σκεπτόμενος άνθρωπος συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη
Νέες βολές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέες βολές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με πολιτικούς συντάκτες στο περιθώριο επίσκεψης με τον υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ σε οινοποιείο στη Νεμέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η σημερινή αντίδραση του κ. Τσίπρα συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη. Αυτό με ξεπερνάει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην πολιτική υπάρχει και η ηθική. Οι πολίτες μετά από αυτό έγινε σήμερα, θα ξέρουν ότι αν επιλέξουν τον κ. Τσίπρα παίρνουν μαζί και τον κ. Πολάκη. Οι δύο τους είναι ένα και το αυτό».

Μητσοτάκης - Βέμπερ

Ο ΣΥΡΙΖΑ να προσέχει όταν αμφισβητεί τα δημοκρατικά διαπιστευτήρια της ΝΔ

Νωρίτερα και πριν από την εκδήλωση στο Ζάππειο, για την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας Βέμπερ για την Κομισιόν, οι κ. Μητσοτάκης και Βέμπερ περιέγραψαν τους βασικούς άξονες πολιτικής τους, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη σε οινοποιείο στη Νεμέα. Ερωτώμενος από το Reader.gr για το ενδεχόμενο δεξιάς μετατόπισης της ΝΔ, προκειμένου να λειτουργήσει ως ανάχωμα για την ακροδεξιά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είναι «υποκριτικό ο κ. Τσίπρας να με κατηγορεί, όταν συγκυβερνούσε επί τόσα χρόνια με τους ΑΝΕΛ και στηρίζεται ακόμα σε βουλευτές τους». Αναφέρθηκε, δε, και στη δίκη της Χρυσής αυγής, η οποία καθυστερεί, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι μια πολιτική δίκη, ενώ η ΧΑ διώκεται ως εγκληματική οργάνωση» και τόνισε ότι είναι, εν τέλει, ενδιαφέρον, ποιος υιοθετεί τη ρητορική της Χρυσής Αυγής. Χαρακτήρισε τη ΝΔ ως μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ε.Ε., προσθέτοντας τις παρεμβάσεις Τσίπρα στη δικαιοσύνη, αλλά και το «στήσιμο» υποθέσεων εναντίον πολιτικών αντιπάλων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ να προσέχει όταν αμφισβητεί τα δημοκρατικά διαπιστευτήρια της ΝΔ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Βέμπερ, δε, ερωτώμενος εκ νέου από το Reader.gr για τον χαρακτηρισμό «ανθέλληνας» που του απέδωσε ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι είναι παλιά λογική να αποκαλούμαστε ανάλογα με τις εθνικές μας ταυτότητες. Στήριξε την άποψη που είχε εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι ο λαίκισμός προέρχεται και από τη δεξιά και από την αριστερά και επέμεινε ότι θέλει να κάνει καμπάνια «με θετικό τρόπο, έχουμε λύσεις, προτάσεις για το μέλλον, καμπάνια με περιεχόμενο».

Σε άλλο στάδιο, ο κ.Βέμπερ υπογράμμισε ότι είμαστε ήδη σε μια μετα-λαϊκιστική περίοδο, όπου ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά και δεν απέδωσε σε πολλά θέματα. Είπε ότι στο Ζάππειο θα περιγράψει την πλατφόρμα του για την Ευρώπη, στη βάση της οποίας θα δουλέψει και με τον κ. Μητσοτάκη. Με τη σειρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που αντιμετώπισε τον λαϊκισμό, ενώ υπογράμμισε ότι ο συμβολισμός της επίσημης εκκίνησης της εκστρατείας Βέμπερ από την Αθήνα είναι ότι μπαίνει τέλος σε αυτή την περίοδο, αλλά και στη λαϊκιστική ρητορική. Κατηγόρησε, δε, τον κ. Τσίπρα ότι είναι αυτός που χρησιμοποιεί ρητορική πολιτικών της ακροδεξιάς. «Όταν λέει τον Βέμπερ ανθέλληνα, χρησιμοποιεί τη γλώσσα των λαϊκιστών», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μητσοτάκης - Βέμπερ

Τέλος, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι κ. Μητσοτάκης και Βέμπερ συμφώνησαν ότι η θέση της ΝΔ έγινε πλήρως σεβαστή στην Ευρώπη, με τον πρόεδρο της ΝΔ να λέει ότι βρήκε απόλυτο σεβασμό για τις θέσεις του κόμματος, ενώ, τέλος, για τις αποζημιώσεις, αμφότεροι τόνισαν ότι πρόκειται για διμερές θέμα Ελλάδας-Γερμανίας και όχι για θέμα με ευρωπαϊκή διάσταση.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider