Εθνικό σχέδιο διασποράς προσφύγων ζητά η Γεννηματά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνικό σχέδιο διασποράς προσφύγων ζητά η Γεννηματά

Στο προσφυγικό και στην άτυπη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού αναφέρθηκαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και οι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.

Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το προσφυγικό άσκησε η Φώφη Γεννηματά, ενώ οι δήμαρχοι από τη μεριά τους χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» την κατάσταση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, ενώ ζήτησαν να κλείσει η δομή, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη για την υγεία των προσφύγων και των άλλων κατοίκων.

Οργανωμένο εθνικό σχέδιο διασποράς των προσφύγων και διευκόλυνση των ανθρώπων που θέλουν να φύγουν ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, ενώ ανέφερε πως «οι ανεπάρκειες της κυβέρνησης δίνουν άλλοθι για την Ευρώπη, που δεν θέλει να πάρει έγκαιρα αποφάσεις για την προσφυγική κρίση». Τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και διαλόγου με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μαζί με τους δημάρχους ζήτησαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ να αποσαφηνίσει «τι εννοεί για κίνδυνο της δημόσιας υγείας, και αν υπάρχει, ποιος είναι ο σχεδιασμός που προβλέπεται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider