Στον Τσίπρα ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον Τσίπρα ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές
Με ένα νέο «επιθετικό» μοντέλο προεκλογικής καμπάνιας ξεδιπλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το κεντρικό του αφήγημα στον δρόμο προς τις κάλπες. Με πρώτο ημίχρονο τις ευρωεκλογές και δεύτερο τις εθνικές εκλογές.

Το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ποντάρει στο δυνατό του «χαρτί» δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βγαίνει μπροστά και «οργώνει» την περιφέρεια με ομιλίες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ήδη στο Βελβενδό Κοζάνης, την Καλαμάτα και την Πάτρα και αμέσως μετά το Πάσχα θα περιοδεύσει για δύο ημέρες στην Κρήτη όπου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε κλειστά στάδια.

Το Μαξίμου επιθυμεί να δείξει ότι δεν φοβάται τις συγκεντρώσεις σε μεγάλες αίθουσες χωρητικότητας χιλιάδων πολιτών και θυμίζει ότι η εκδήλωση στο Γαλάτσι είχε 8.000 συμμετέχοντες και αντιστοίχως οι ομιλίες του στην Καλαμάτα και την Πάτρα 2.500 και 3.500 θεατές. Επί της ουσίας το πρωθυπουργικό επιτελείο επιδιώκει να γίνει σύγκριση με τις αντίστοιχες εμφανίσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη που επιλέγει μικρούς και κλειστούς χώρους με κοινό περί τα 300 άτομα γύρω από μία σκηνή στην οποία βρίσκεται ο πολιτικός αρχηγός. Ο Αλέξης Τσίπρας τόσο στην ομιλία του στην Πάτρα όσο και στην εκδήλωση της Καλαμάτας εγκαινίασε και μία νέα πιο προσωπική επαφή με το ακροατήριο κάνοντας ακόμη και διάλογο με τους συγκεντρωμένους όταν αυτοί συνθηματολογούν. Κάπως έτσι όταν άκουσε το παραδοσιακό σύνθημα «Ο λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει Δεξιά», ο πρωθυπουργός διόρθωσε λέγοντας πως επειδή απευθύνεται και σε νέους ψηφοφόρους θα πρέπει το σύνθημα να είναι «ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο/Σαμαρά». Πρακτικά ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να παραπέμψει στην διακυβέρνηση Σαμαρά, προτού ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία για να επισημάνει ότι τότε η χώρα λεηλατήθηκε και βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Οι προεκλογικές εμφανίσεις του πρωθυπουργού θα επικεντρωθούν πάνω σε συνθήματα-το κεντρικό σύνθημα αναμένεται να ακουστεί απόψε στο ΣΕΦ- και σε πολιτικά διλήμματα του τύπου προτιμάτε επιστροφή στα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας του ΔΝΤ ή την συνέχιση μίας πορείας ανάκτησης της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας;

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει απόψε τους 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη συγκέντρωση του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα οικονομίας Γιώργος Τσίπρας έδωσε πάντως μία νέα προοπτική στο σχήμα λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την μετεξέλιξή του σε κάτι πιο μόνιμο και ενιαίο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider