Με σκανδαλολογία και παροχολογία στο δρόμο για τις ευρωεκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με σκανδαλολογία και παροχολογία στο δρόμο για τις ευρωεκλογές
Το σκάνδαλο Novartis προσφέρει ακόμη πολιτική ύλη για αντιπαράθεση.

Μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 γίνεται πια σαφές ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πλέον ληφθεί αποφάσεις για αποφυγή τριπλών καλπών το Μάιο και εξάντληση της τετραετίας.

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού δόθηκε ώστε να γίνει σαφές πως ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει εκλογές τον Οκτώβριο παρά τις εισηγήσεις που δέχεται από τους συνεργάτες του, να τις πραγματοποιήσει ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. «Εδώ και πάρα πολύ καιρό που ζητάει η αντιπολίτευση εκλογές, σχεδόν μονότονα δίνω την απάντηση. Οι εκλογές θα έρθουν στην εξάντληση της τετραετίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας που πλέον δύσκολα μπορεί να ανατρέψει αυτή την απόφαση. Την ίδια ώρα στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν πλέον καθαρά τις ευρωεκλογές ως το πρώτο ημίχρονο μιας μάχης μέχρι το φθινόπωρο και βγάζουν τα κομπιουτεράκια τους για να υπολογίσουν το μέγεθος της διαφοράς που θα τους κάνει να αισθανθούν ασφαλείς ότι η μάχη της αυτοδυναμίας μπορεί να κερδηθεί μέχρι το φθινόπωρο.

«Μια πολύ μεγάλη προσμονή από τους Έλληνες πολίτες για την πολιτική αλλαγή. Θα το δείτε λοιπόν στις πρώτες κάλπες που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα στηθούν στις 26 Μαίου θα είναι οι κάλπες των ευρωεκλογών που οι Έλληνες θα δώσουν ένα πολύ καθαρό μήνυμα. Ένα μήνυμα μεγάλης συντριπτικής πολιτικής αλλαγής», είπε χθες η Σοφία Ζαχαράκη, στο παρθενικό της briefing ως εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρά τους μικρούς «εμφυλίους» στον ΣΥΡΙΖΑ, με πεδίο κριτικής κυρίως το άνοιγμα στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και τις μετεγγραφές πρώην στελεχών των κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει την προοπτική διεύρυνσης του πολιτικού πεδίου του κυβερνώντος κόμματος, παρά την εσωκομματική γκρίνια που αυτό προκαλεί. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να δει τον εαυτό του ως τον φυσικό ηγέτη του αντι-δεξιού μετώπου, το οποίο ο ίδιος βαφτίζει προοδευτικό χώρο και δεν θα σταματήσει να επιδιώκει το διεμβολισμού του χώρου που καταλάμβανε το ΠΑΣΟΚ από τη μεταπολίτευση και μετά. Και παρά τον σοβαρό κίνδυνο να χάσει την εξουσία, η στρατηγική του φαίνεται πως ξεπερνά την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο αφού προσβλέπει σε ένα πολιτικό come back, όταν κυρίαρχος ενός νέου αναδιατεταγμένου πολιτικού σκηνικού.

Στο δρόμο πάντως για τις εκλογές, η σκανδαλολογία αναμένεται να κυριαρχήσει, αφού το σκάνδαλο Novartis προσφέρει ακόμη πολιτική ύλη για αντιπαράθεση, ενώ ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να διατηρήσει και την προοπτική ελάφρυνσης των ασθενέστερων στρωμάτων, κυρίως μέσω της ψήφισης του σχεδίου νόμου για τις 120 δόσεις που θα προσφέρει ανάσα σε πολλά νοικοκυριά. Η προεκλογική περίοδος θα προκηρυχθεί και τυπικά από το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider