Προβάδισμα 12 μονάδων και μια παραπάνω έδρα για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβάδισμα 12 μονάδων και μια παραπάνω έδρα για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές
H ΝΔ συγκεντρώνει 36,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί με 23,9%. 

Προβάδισμα 12 μονάδων και μια παραπάνω έδρα εξασφαλίζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί με 23,9%.

Ευρωεκλογές

Οι έδρες

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει 9 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ 6, το ΚΙΝΑΛ και η Χρυσή Αυγή από 2, το ΚΚΕ μία έδρα, ενώ μία φαίνεται να παίρνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Η ΝΔ κερδίζει μία παραπάνω έδρα σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου, «ανεβαίνοντας» από τις οκτώ έδρες στις εννιά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παραμένει στάσιμος στις έξι έδρες.

Πρώτη δύναμη το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Αυξάνει τις έδρες του το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, εξασφαλίζοντας 188 θέσεις, δηλαδή το 26,7% των 705 συνολικά θέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ευρωκοινοβουλίου, η κεντροδεξιά αναμένεται να παραμείνει η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Μαΐου.

ND

EE

Οι Σοσιαλιστές, η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, φαίνεται ότι αυξάνουν επίσης τα ποσοστά τους, κατακτώντας το 20%, σε σχέση με το 19% της προηγούμενης δημοσκόπησης, αλλά σημειώνουν πτώση σε σχέση με το σημερινό ποσοστό τους, που βρίσκεται στο 25%.

H ακροδεξιά συνεχίζει να δυναμώνει την θέση της με βάση την νέα δημοσκόπηση, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

CDU

Ο συνασπισμός CDU και CSU στην Γερμανία αναμένεται να παραμείνει το κόμμα με τις περισσότερες έδρες (33) στο Ευρωκοινοβούλιο, με την ιταλική Λέγκα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Μάλιστα σύμφωνα με το Reuters, οι 27 θέσεις που αναμένεται να κερδίσει η Λέγκα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δείχνουν την ενδυνάμωση της εθνικιστικού αισθήματος στην Ευρώπη.


Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider