Το Μαξίμου ανακοινώνει σήμερα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Μαξίμου ανακοινώνει σήμερα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο
Αναμένεται να δώσει σήμερα στην δημοσιότητα δεύτερη λίστα με ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών, μετά την αμηχανία που έχει επιφέρει η απόσυρση της υποψηφιότητας Λοϊζου από την ευρωλίστα.

Η κυβέρνηση πέρασε σχετικά ανώδυνα από τον κάβο των παρελάσεων με τα επεισόδια εξ αφορμής του Μακεδονικού να είναι σχετικά περιορισμένα, γνωρίζει όμως ότι μέσα στην εβδομάδα πρέπει να προχωρήσει δύο σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της προστασίας της πρώτης κατοικίας και του ευρωψηφοδελτίου.

Ειδικά για το θέμα της ευρωλίστας Μαξίμου και Κουμουνδούρου επιθυμούν να ξεπεράσουν το «μάγκωμα» που προκάλεσε η υπόθεση της υποψηφιότητας της Μυρσίνης Λοϊζου και να καταδείξει ότι υπάρχει δυναμική ως προς την παρουσίαση προσώπων που επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ισχυρό προοδευτικό ψηφοδέλτιο.

Ως προς το θέμα της ρύθμισης για την πρώτη κατοικία δεν έχει επέλθει ακόμη συμφωνία με τους θεσμούς, όμως όπως αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές «σε πάρα πολλά σημεία έχουμε συμφωνήσει και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί με στόχο την Τετάρτη να είναι στην επιτροπή της Βουλής για συζήτηση». Στόχος μάλιστα είναι να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν, όπως έχει διαμηνύσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Για την κυβέρνηση η κατάθεση του νομοσχεδίου ανεξαρτήτως της προόδου διαβούλευσης με τους θεσμούς είναι μείζον θέμα δεδομένου ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου και βρίσκεται σε μεταπρογραμματική παρακολούθηση όπως βρίσκονταν όλες οι χώρας που ήταν σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακτήσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική της κυριαρχία υπό την έννοια ότι μπορεί να υλοποιεί πολιτικές που δεν εξαρτώνται από την απόλυτη συμφωνία των θεσμών. Γι’ αυτό άλλωστε θυμίζουν το ζήτημα του κατώτατου μισθού, όπου κι εκεί είχε καταγραφεί διαφορετική προσέγγιση, από κάποιους θεσμούς που μιλούσαν για αύξηση ύψους 2%, αλλά η κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση ύψους 11%.

Από την άλλη η Κουμουνδούρου αναμένεται να δώσει σήμερα στην δημοσιότητα δεύτερη λίστα με ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών προσπαθώντας να ξεπεράσει και την αμηχανία που έχει επιφέρει η απόσυρση της υποψηφιότητας Λοϊζου από την ευρωλίστα. Θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τις ευρωεκλογές όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει για μία ακόμη φορά το στίγμα των πολιτικών στόχων του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις κάλπες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα προηγούμενα 24ωρα ο Παναγιώτης Γιαννάκης απάντησε τελικώς αρνητικά στην πρόταση για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Συζητήσεις γίνονται και με διάσημη ερμηνεύτρια αλλά και με άλλα πρόσωπα του αθλητικού χώρου. Πιθανότατα σήμερα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των Έλενας Κουντουρά, Σπύρου Δανέλλη και Μαρίας Ρεπούση.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider