Κικίλιας: Αδιανόητο να χρησιμοποιούν Έλληνες βουλευτές επιχειρήματα της Τουρκίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Αδιανόητο να χρησιμοποιούν Έλληνες βουλευτές επιχειρήματα της Τουρκίας
«Κάνει ζημιά στα εθνικά μας θέματα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο», τόνισε ο κ. Κικίλιας

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Τσιρώνη, εξαπέλυσε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Τομεάρχης 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ο κ. Τσιρώνης είπε ότι το σύμπλεγμα του Καστελόριζου πρέπει να απομονωθεί από την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα και να μη λογίζεται ως προς την ΑΟΖ. Αυτή είναι η ρητορική της Τουρκίας στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν έχουμε ακούσει ποτέ Τούρκο βουλευτή να χρησιμοποιεί επιχειρήματα της Ελλάδας. Ενώ λοιπόν ο υπουργός 'Αμυνας της Τουρκίας, ο κ. Ακάρ δηλώνει ότι τους ανήκει το Αιγαίο, η Κύπρος, το μεγαλύτερο κομμάτι της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, έχουμε Έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τρόπον τινά προσχωρούν σε αυτή τη θέση. Αυτή είναι μια ξενόδουλη προσέγγιση. Κάνει ζημιά στα εθνικά μας θέματα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ο βουλευτής της Α' Αθήνας καταδίκασε τους προπηλακισμούς κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Βαρεμένου στη Μελβούρνη, τονίζοντας ότι «ασφαλώς και αποδοκιμάζω τα επεισόδια στη Μελβούρνη κατά του κ. Βαρεμένου, με λυπούν και είναι ιδιαίτερα στενάχωρα. Όμως, όταν οι πολιτικές συγκεκριμένων κομμάτων είναι κόντρα στο εθνικό συμφέρον και στη βούληση του ελληνικού λαού, μοιραία θα δούμε και τέτοια πράγματα», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην αυριανή παρέλαση, ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως είχε μιλήσει προ εβδομάδος «για την αναγκαιότητα να αφήσουμε την 25η Μαρτίου τον κόσμο να εκφραστεί. Χαίρομαι που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος, με δικαιώνει, δηλώνοντας ότι πρέπει να ακούγονται τα εμβατήριά μας στις παρελάσεις. Αυτό θέλει ο κόσμος, αυτό έχει μάθει το Στράτευμά μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας μας και δικαίως πρέπει να ακούγονται", συμπληρώνοντας ότι "ο κ. Παππάς μάς είπε ότι το "Μακεδονία Ξακουστή" δεν έχει να κάνει με τη Μακεδονία μας, αλλά με μια άλλη Μακεδονία στα βόρεια σύνορά μας. Μια αποτυχημένη δήλωση, που αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός».

Ερωτηθείς τέλος για τις συνέπειες της εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών, ο τομεάρχης 'Αμυνας της Ν.Δ. τη χαρακτήρισε «ήττα για την εξωτερική μας πολιτική που απομείωσε την εθνική μας κυριαρχία. Το βλέπουμε καθημερινά, είτε με τα μακεδονικά προϊόντα, είτε με τις δηλώσεις αξιωματούχων άλλων χωρών», συμπληρώνοντας πως «στη Ν.Δ. πιστεύουμε στον αγνό και ανόθευτο πατριωτισμό των Ελλήνων. Ο πατριωτισμός εμπεριέχει τη φύλαξη των συνόρων μας, την Ιστορία, τον πολιτισμό, την Ορθόδοξη πίστη μας και, προφανώς, τα εθνικά μας θέματα που είναι μέσα στην ψυχή του Έλληνα, όπως το μακεδονικό».

«Ως αυριανή κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία θα υπερασπιστεί την εθνική μας κυριαρχία και δεν θα αφήσει κανέναν να ζημιώσει τη χώρα», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider