«Φιλική πολιτική για τις επενδύσεις» υπόσχεται ο Κωστής Χατζηδάκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φιλική πολιτική για τις επενδύσεις» υπόσχεται ο Κωστής Χατζηδάκης
Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία θα έρθει με την «αλλαγή της πολιτικής κατάστασης» τονίζει.

Μια φιλική πολιτική για τις επενδύσεις υπόσχεται ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», και τονίζει πως η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να το εγγυηθεί.

Ενώ συμπληρώνει ότι πέρα από την τεχνογνωσία που διαθέτει το κώμα (Cosco, ΣΔΙΤ, αυτοκινητόδρομοι, Ελληνικό) «πιστεύει σε αυτήν την πολιτική και διαθέτει το σχετικό σχέδιο».

Ο Κ. Χατζηδάκης θεωρεί κλειδί της υπόθεσης την αποκατάσταση της εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία που θα συμβεί με την «αλλαγή της πολιτικής κατάστασης» καθώς ο σχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα «στείλει στις αγορές το μήνυμα ότι η Ελλάδα απέκτησε μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση», σημειώνει ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των εκλογών, κάνει λόγο για βαριά ιστορική ευθύνη και προτρέπει όλους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να προχωρήσει η χώρα μετά την 10ετή παραμονή της στο «βάλτο της κρίσης». «Χρειάζεται να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και ευθύνη και ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τον άνθρωπο. Για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές, μέσα από ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα που θα στηρίζεται στις επενδύσεις και την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Θεωρεί αμφίβολη την παραμονή της κυβέρνησης έως τον Οκτώβρη, μετά τα αρνητικά, όπως προβλέπει ο κ. Χατζηδάκης, αποτελέσματα των επικείμενων εκλογών.

Τέλος για τη στάση του κόμματος του στο ζήτημα των αναδρομικών επισημαίνει ότι «η ΝΔ μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά» διότι μπορεί να βάλει μπροστά τις μηχανές της οικονομίας και «να δημιουργήσουμε την ανάπτυξη που θα χρηματοδοτήσει αυτήν την ανάγκη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider