Όλγα Γεροβασίλη: «Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι κρίσιµη»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όλγα Γεροβασίλη: «Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι κρίσιµη»
Ο δημόσιος λόγος της ΝΔ είναι σαν λάστιχο, τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής».

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές αλλά και στον πολιτικό λόγο της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής», η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως «η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι κρίσιµη για το µέλλον της Ευρώπης. Το αποτέλεσµα της κάλπης θα είναι η απάντηση σε όσους πολιτεύονται µε όπλο τον φόβο, όσους θέλουν να επιβάλουν την ακραία λιτότητα µια κοινωνία χωρίς συνοχή, ένα άλλο σύστηµα αξιών, χωρίς δηµοκρατικές αρχές και κανόνες, που θα θεωρεί κανονικότητα τον νεοφασίστα, τον ρατσιστή και τον εθνικιστή».

Για το ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συµµαχίας, λέει πως αποτελεί ιστορική και πολιτική αναγκαιότητα για την συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού µετώπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισµό και την ακροδεξιά και δεν έχει χαρακτηριστικά καιροσκοπικών συµµαχιών και πολιτικών τακτικισµών για να ισχυροποιηθεί ο Αλέξης Τσίπρας αλλά είναι η ανάγκη για θωράκιση της ισονοµίας και των δικαιωµάτων και εµβάθυνση της δηµοκρατίας.

Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως «είναι µονίµως τσακωµένος µε την πραγµατικότητα» και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο δημόσιος λόγος της «είναι σαν λάστιχο». «Από τη µία µάς κατηγορεί ότι κάνουµε ό,τι θέλουν το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι, ενώ από την άλλη ότι προωθούµε μοντέλο Βενεζουέλας», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η κ. Γεροβασίλη εμφανίζεται αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει.

«Το προοδευτικό πρόσηµο του ελληνικού λαού δεν θα αφήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη τις δυνάµεις που ενθυλακώνουν, στρέφονται και εκφράζουν συντηρητικές και ακροδεξιές αντιλήψεις να «πάρουν κεφάλι». Οι πολίτες θα συνεκτιµήσουν την ώρα της ψήφου ότι αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα µνηµόνια, εργάζεται για τους πολλούς, έφερε την οικονοµική ανάκαµψη και διαµορφώνει ένα θετικό κοινωνικό ισοζύγιο», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων.

«Από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος της Ν∆, βλέπουµε δηµοσκοπήσεις που λειτουργούν ως εργαλεία διαµόρφωσης και όχι καταγραφής της κοινής γνώµης. Και αυτό για να στηθεί ένα σκηνικό παράστασης νίκης. Σκηνικό που δεν στηρίζεται σε πραγµατικά δεδοµένα, αλλά στην επιθυµία», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη ενώ επικαλείται την αναντιστοιχία των δηµοσκοπικών προβλέψεων και της κάλπης στις εκλογές «τόσο του Γενάρη του '15 όσο και του δηµοψηφίσµατος και του Σεπτέµβρη του '15».

Αναφερόμενη στις ερχόμενες ευρωεκλογές λέει πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «και για το σύνολο των προοδευτικών δυνάµεων», είναι «µια κρίσιµη µάχη κατά της συντηρητικοποίησης της Ευρώπης», ενώ σχολιάζοντας την θέση του κ. Μητσοτάκη, ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα αναφέρει πως «τον καθορίζει η προσωπική αγωνία του για τον πρωθυπουργικό θώκο, γι' αυτό και έσπευσε να προσδώσει στις ευρωεκλογές δηµοψηφισµατικό χαρακτήρα».

Καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση «σύγχυση και πανικό» και προσθέτει: «Η Ν∆ ως κυβέρνηση ακολούθησε ένα µοντέλο επίπλαστης ανάπτυξης που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στα µνηµόνια, στη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού. Με την κυβέρνηση µας η χώρα βγήκε από τα µνηµόνια, η κοινωνία παίρνει ανάσες, η ανεργία συνεχώς µειώνεται, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές σηµειώνουν νέα ρεκόρ, η οικονοµία αναπτύσσεται και η χώρας µας αναβαθµίζεται διεθνώς».

Αναφερόμενη στον κ. Μητσοτάκη του αποδίδει «µαντική κακών ειδήσεων, που ποτέ βεβαίως δεν επιβεβαιώνονται».

«Ως υπουργός ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης στην κυβέρνηση Σαµαρά, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο υπουργός των απολύσεων και του συστήµατος αξιολόγησης των δηµοσίων υπαλλήλων µε προαποφασισµένα τα ποσοστά βαθµολόγησης. Ενός συστήµατος που εκ των προτέρων έκρινε ως ακατάλληλο το 15% των υπαλλήλων, φτιάχνοντας έτσι µια «δεξαµενή» απολύσεων και τώρα υπόσχεται την επαναφορά του κανόνα «1 προς 5» του πρώτου µνηµονίου -µία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Αντίστοιχα χρησιµοποιεί και τα ζητήµατα της ασφάλειας. Επιλέγει και προσπαθεί να σπείρει τον φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες, παρόλο που τα στοιχεία τον διαψεύδουν συνεχώς. Είναι επιλογή του να θέλει τους πολίτες φοβισµένους, προκειµένου να επιβάλει σκληρές πολιτικές στην απίθανη περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός, αλλά και να ξεπλένει την ακροδεξιά, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ασκεί έντονη κριτική και στο ΚΙΝΑΛ το οποίο κατηγορεί για «ταύτιση» µε «τις θέσεις που εκφράζει η Ν∆ των κυρίων Μητσοτάκη και Γεωργιάδη».

«Δεν περιποιεί τιµή για τις ιδεολογικές ρίζες και τη διαδροµή του συγκεκριµένου πολιτικού φορέα, που έχει κάνει στρατηγική του επιλογή την ήττα της Αριστεράς και όχι των συντηρητικών δυνάµεων. Το ΚΙΝΑΛ διαστρέφει την πραγματικότητα προκειµένου να χωρέσει σε αυτή», τονίζει η κ. Γεροβασίλη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider