Economist: Προς εκλογική ήττα οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν αφήνει όμως «κακή» κληρονομιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Economist: Προς εκλογική ήττα οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν αφήνει όμως «κακή» κληρονομιά
«Για κάποιον που βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πολιτικό του αφανισμό, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει ατάραχος, όπως ακριβώς και ο Σωκράτης όταν ετοιμαζόταν να πιει το κώνειο», γράφει ο Economist.

Προς εκλογική ήττα οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιεί το περιοδικό Economist, παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας σε μια καθαρά προεκλογική χρονιά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε εκλογική ήττα, όμως, όπως αποδείχθηκε, κυβέρνησε καλύτερα από ότι πολλοί περίμεναν», γράφει ο Economist και συνεχίζει:

«Για κάποιον που βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πολιτικό του αφανισμό, ο 44χρονος Αλέξης Τσίπρας μοιάζει ατάραχος, όπως ακριβώς και ο Σωκράτης όταν ετοιμαζόταν να πιει το κώνειο».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει ο Economist, μοιάζει, άλλωστε, να μην επηρεάζεται από τις δημοσκοπήσεις. Ακόμη κι αν και οι 12 δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί από τις αρχές του έτους δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας τις χαρακτηρίζει λανθασμένες. Ακόμη κι αν στις 9 από τις 12, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται σε διψήφια ποσοστά, ο κ. Τσίπρας επιμένει να απορρίπτει τα δημοσκοπικά ευρήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουν κακό προηγούμενο».

«Οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα κανονικά θα πρέπει να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, ωστόσο πληθαίνουν οι φωνές που βλέπουν πρόωρες εκλογές στις 26 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει, ωστόσο, σαν ένας άντρας που εστιάζει περισσότερο στην κληρονομιά που αφήνει και λιγότερο στο μέλλον. Και για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι κακή η κληρονομιά που αφήνει ο Αλέξης Τσίπρας…», καταλήγει ο Economist.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider