Μητσοτάκης: Με την «τροπολογία Κουντουρά» εξαργυρώνονται τα γραμμάτια της πολιτικής συναλλαγής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Με την «τροπολογία Κουντουρά» εξαργυρώνονται τα γραμμάτια της πολιτικής συναλλαγής
«Εμείς δεν χρειαζόμαστε δίπορτα, δεν μπορούμε να δεχθούμε μια λογική μονά-ζυγά δικά μας», είπε o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για εξαργύρωση γραμματίων πολιτικής συναλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την «τροπολογία Κουντουρά» για αποσύνδεση της υποψηφιότητας για την Ευρωβουλή από το βουλευτικό αξίωμα, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ δεν χρειάζεται δίπορτα και τόνισε ότι εξ αυτού οι βουλευτές της ΝΔ που θέτουν υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή θα παραιτηθούν. Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε τις ευρωεκλογές ως το πρώτο από τα δύο ημίχρονα ενός αγώνα, αν δεν γίνουν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι σε αυτό «θα πρέπει να μπουν πολλά γκολ».

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως προαναφέρθηκε, αναφέρθηκε και στην τροπολογία κατάργησης του ασυμβιβάστου υποψηφίου ευρωβουλευτή-βουλευτή που ψηφίστηκε σήμερα. «Σε συνεννόηση με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας, αποφασίσαμε ότι οι εν ενεργεία βουλευτές μας δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας Κουντουρά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Εμείς δεν χρειαζόμαστε δίπορτα, δεν μπορούμε να δεχθούμε μια λογική μονά-ζυγά δικά μας», είπε. «Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο», προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι κατ’ αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται υπήρξε «πολιτική συναλλαγή, για να μπορέσει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών». «Τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια της πολιτικής συναλλαγής. Η ΝΔ δεν συμμετέχει σε αυτές τις συναλλαγές», τόνισε ακόμα.

«Το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής έρχεται. Το 2019 θα είναι το έτος της πολιτικής αλλαγής», υπογράμμισε, ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έστειλε μήνυμα στους Έλληνες του εξωτερικού να εγγραφούν στους καταλόγους για την ψήφο στις ευρωεκλογές, ενώ τους κάλεσε να κατέβουν την ώρα των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα. «Θα σας ζητήσω την ώρα των εκλογών, είτε σε έναν μήνα είτε σε έξι μήνες, σας ζητώ πραγματικά να κάνετε τον κόπο και να έρθετε στην Ελλάδα να ψηφίσετε. Θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να έρθετε στην Ελλάδα», είπε, προσθέτοντας ότι, εντός έξι μηνών από τη στιγμή που η ΝΔ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές.

Έκανε λόγο για έναν συνδυασμό εμπειρίας και ανανέωσης, ως προς το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, προσθέτοντας ότι περιλαμβάνει ανθρώπους με βαθιά κατανόηση της ευρωπαϊκής, αλλά και της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και νέα πρόσωπα. «Η ΝΔ προσέρχεται σε αυτή την αναμέτρηση με καθαρές θέσεις και όχι με τερτίπια», είπε.

Τόνισε, ακόμα, ότι οι ευρωεκλογές είναι το «πρωτο ημίχρονο» ενός αγώνα, αν δεν γίνουν ταυτόχρονα με τις εκλογές. «Η ΝΔ θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ και να πετύχει μια ξεκάθαρη πολιτική νίκη, ώστε κανείς να μην μπορεί να αμφισβητήσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα τω εθνικών εκλογών», είπε. Προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος» και είπε, ακόμα, ότι «η τιμωρία του κ. Τσίπρα περνά μέσα από την ενίσχυση της ΝΔ».

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της μετανάστευσης των Ελλήνων στο εξωτερικό, υπογράμμισε ότι θέλει οι Έλληνες αυτοί να έχουν τη δυνατότητα να γυρίσουν στη χώρα τους, αλλά αυτό περνά μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικών. Υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. «Θα σας χρειαστεί η Ελλάδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι, εφόσον γίνει πράξη το όραμα της ΝΔ για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, η Ελλάδα θα χρειαστεί και υψηλής ποιότητας εργατικό δυναμικό. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε και στη χθεσινή επίσκεψή του στο Ελληνικό, λέγοντας ότι εκεί θα έπρεπε σήμερα να δουλεύουν 50.000 άνθρωποι και επέμεινε στην ανάγκη να έρθουν στην Ελλάδα μεγάλες επιχειρήσεις, από όλο το φάσμα. «Χαμηλότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις για καλές νέες δουλειές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, συνοψίζοντας το πολιτικό μήνυμα της ΝΔ.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη μείωσης των πλεονασμάτων που δέχθηκε ο κ. Τσίπρας, επειδή κανείς δεν πίστευε στην αξιοπιστία του, λέγοντας ότι η ΝΔ θα προτάξει το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να διεκδικήσει μια σταδιακή μείωση των πλεονασμάτων. «Πιστεύω ότι έχω την αξιοπιστία να διαπραγματευτώ αυτή τη συμφωνία με τους εταίρους μας».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider