ΝΔ: Εκκρεμούν οι τελευταίες εκπλήξεις του ευρωψηφοδελτίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΔ: Εκκρεμούν οι τελευταίες εκπλήξεις του ευρωψηφοδελτίου
Στη ΝΔ εκκρεμεί η ανακοίνωση 8 ακόμα θέσεων στο ευρωψηφοδέλτιο, όπου αναμένονται και εκπλήξεις.

Μπορεί οι ευρωεκλογές να απέχουν ακόμα σχεδόν τρεις μήνες, όμως οι προετοιμασίες στα κόμματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η ΝΔ έχει ανακοινώσει τα περισσότερα ονόματα σε σχέση με όλα τα κόμματα, μιας και έχουν απομείνει μόλις 8 εκκρεμότητες επί συνόλου 42 υποψηφιοτήτων στην ευρωλίστα. Οι άνθρωποι που έχουν ανακοινωθεί, δε, αυτή την περίοδο ξεκινούν την καμπάνια τους: στελεχώνουν τα γραφεία τους, σχεδιάζουν τη στρατηγική τους και ξεκινούν να γυρνούν την Ελλάδα.

Στο οικοσύστημα της ΝΔ, όμως, υπάρχουν πάντα περισσότερες απορίες σε σχέση με τις διαθέσιμες απαντήσεις. Βεβαίως, η βασική απορία πότε θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, οι οποίες φαίνεται πως πηγαίνουν, εν τέλει, για τον Οκτώβριο. Όλα στον καιρό τους, όμως, καθώς είναι σαφές ότι αυτές οι ανακοινώσεις θα πρέπει με κάποιον τρόπο να συνδεθούν και με τον χρόνο της εκλογικής αναμέτρησης. Υπό αυτό το πρίσμα, ένα άλλο ερώτημα αναδεικνύεται: ποιοι θα είναι αυτοί οι 8 που θα ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η οποία, με βάση τις δημοσκοπήσεις, πηγαίνει σίγουρα για 7 και πολύ πιθανώς και για 8 έδρες στην επόμενη Ευρωβουλή, σε σχέση με τις 5 που διαθέτει σήμερα.

Ορισμένοι απόρησαν, προ ημερών, γιατί η ΝΔ δεν έδωσε εν τέλει όλο το ευρωψηφοδέλτιό της στη δημοσιότητα. Η απάντηση είναι απλή: η οδός Πειραιώς θέλει να είναι 100% σίγουρη ως προς το πότε θα γίνουν οι εκλογές, προκειμένου να αναγορεύσει τις εκλογές σε μητέρα των μαχών. Και, βεβαίως, εφόσον η εκλογική αναμέτρηση θα έχει «δημοψηφισματικό» χαρακτήρα, και το ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με πρόσωπα ευρείας αποδοχής, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φέρουν και ψήφους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέτοιο όνομα σε όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Βεβαίως, υπάρχουν οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Βαγγέλης Μειμαράκης, η Άννα Ασημακοπούλου, η Κατερίνα Μάρκου, η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα, ο πρώην υπουργός Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης, αλλά και πολλοί άλλοι άνθρωποι με πολλά χιλιόμετρα και επιτυχίες στο αντικείμενό τους. Σημειωτέον, ο κ. Μητσοτάκης λέει όχι σε υποψηφιότητες τυχαίων «σελέμπριτι», όπως για παράδειγμα ο Κώστας Σόμμερ, ο οποίος…είδε φως και προσπάθησε να μπει, αυτοπροτεινόμενος για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και εισπράττοντας μια κάθετη άρνηση.

Με δεδομένο, συνεπώς, ότι η ευρωκάλπη θα έχει χαρακτηριστικά εθνικής αναμέτρησης, καθώς θα είναι οι πρώτες εκλογές οποιουδήποτε είδους από το 2015, πολλά είναι τα σενάρια στο παρασκήνιο. Για παράδειγμα, λέγεται ότι υπάρχει ένα πρόσωπο-πραγματική έκπληξη που δεν έχει διαρρεύσει, ενώ πληροφορίες υπάρχουν και για πρόσωπο από τον δημοσιογραφικό χώρο. Υπάρχουν, δε, και άλλες εκκρεμότητες: για παράδειγμα, η συμπαθής σε πολύ κόσμο αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη δεν έχει λάβει οριστική απόφαση, ενώ μάλλον στην Α’ Θεσσαλονίκης θα μείνει η Έλενα Ράπτη που «φλέρταρε» με την ευρωλίστα. Υπάρχουν, δε, και άλλα πρόσωπα που έχουν «κλειδώσει» και δεν έχουν ανακοινωθεί ως τότε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα 8 ονόματα που απομένουν προς ανακοίνωση (μάλλον ως το τέλος του μήνα) θα είναι ενδιαφέροντα και-κάποια έστω- μπορεί να προκαλέσουν συζήτηση.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider