Δημοσκόπηση για το δήμο Θεσσαλονίκης: Πρώτος ο Ταχιάος – «Μάχη» για τη δεύτερη θέση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση για το δήμο Θεσσαλονίκης: Πρώτος ο Ταχιάος – «Μάχη» για τη δεύτερη θέση
Η πρωτιά του Νίκου Ταχιάου, του υποψηφίου που στηρίζεται από τη ΝΔ δεν δείχνει να απειλείται. Με 21,3% βρίσκεται σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο και δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα ποσοστά του.

Πρωτιά στο δήμο Θεσσαλονίκης για τον υποψήφιο της ΝΔ Νίκο Ταχιάο δείχνει δημοσκόπηση της Interview.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ThessNews φαίνεται ότι η δεύτερη θέση θα είναι ντέρμπι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η πρωτιά του Νίκου Ταχιάου, του υποψηφίου που στηρίζεται από τη ΝΔ δεν δείχνει να απειλείται. Με 21,3% βρίσκεται σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο και δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα ποσοστά του.

Στη δεύτερη θέση γίνεται «μάχη» στα όρια του στατιστικού λάθους με τέσσερις υποψηφίους να μάχονται σχεδόν επί ίσοις όροις.

Κατερίνα Νοτοπούλου με 10,8%, Γιώργος Ορφανός με 10,6%, Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,8% και Σπύρος Βούγιας με 9,2% δείχνουν από τα ευρήματα της Interview ότι θα παλέψουν μέχρι τελική πτώσης για να μπουν στον δεύτερο γύρο και να διεκδικήσουν το δήμο Θεσσαλονίκης.

Από τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει καταγράψει ένα ποσοστό της τάξης του 4,5% ενώ ακολουθούν οι Σωτήρης Ζαριανόπουλος που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος της Χρυσής Αυγής με 2.9% και 2,8% αντίστοιχα. Ένα ποσοστό με το οποίο θα μπουν στο δημοτικό συμβούλιο δείχνουν να πετυχαίνουν οι Χάρης Αηδονόπουλος (2,1%), Μάκης Κυριζίδης (2%) και Μιχάλης Τρεμόπουλος (2%).

Πολύ χαμηλά σε ποσοστό (0,7%) βρίσκεται ο νυν αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Λεκάκης ο οποίος «πληρώνει» για την ώρα ότι μπήκε τελευταίος στην προεκλογική κούρσα αλλά και το πρόβλημα αναγνωρισιμότητας που έχουν τα περισσότερα στελέχη της Πρωτοβουλίας που επί 12 και πλέον χρόνια δρούσαν στη σκιά του Γιάννη Μπουτάρη.

Στο ίδιο ποσοστό (0,7%) εντοπίζεται στην έρευνα και ο Γιάννης Κουριαννίδης, ο οποίος το 2014 δεν κατάφερε για λίγες ψήφους να μπει στο δημοτικό συμβούλιο. Ακολουθούν ο Μάκης Στεργίου με 0,5%, ο Βασίλης Μωυσίδης με 0,5% και οι Γρηγόρης Ζαρωτιάδης και Γιάννης Νασιούλας με 0,2% αμφότεροι. Άλλον συνδυασμό επιλέγει το 1,7% (μεταξύ των απαντήσεων είναι ο Γιώργος Ρακκάς και ο Γιάννης Κούτρας) ενώ άκυρο/λευκό/αποχή επιλέγει μόλις το 2% των συμμετεχόντων της έρευνας.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider