Βολές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό αλλά και την οικονομία εξαπέλυσε ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στo Mega.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε πως η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε σκληρά μέτρα με τους δανειστές και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τα ανακοινώσει στον ελληνικό λαό.

Αναφερόμενες στις επαφές του με αξιωματούχους της ΕΕ στις Βρυξέλλες, είπε πως η κυβέρνηση μετά τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου, έχει δημιουργήσει κλίμα καχυποψίας και πρόσθεσε ότι αναφορικά με το χρέος το ΔΝΤ αποτελεί "σύμμαχο" της χώρας καθώς ζητά την ελάφρυνσή του σε αντίθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που το αρνείται πεισματικά.

Αναφερόμενος στους χειρισμούς στο προσφυγικό τόνισε ότι "τα πράγματα πρέπει να γίνονται στον χρόνο που πρέπει", τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επέδειξε ολιγωρία με αποτέλεσμα να είναι ανύπαρκτη στην Ειδομένη και τα νησιά, από όπου πλέον αποχωρούν και όλες οι μεγάλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα επεισόδια στη Χίο, αλλά και τη χθεσινή σύγκρουση Χρυσαυγιτών και Αριστεριστών στον Πειραία ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε πως "οι μικροί εμφύλιοι πάντα γίνονται όταν μένουν οι ακραίοι", εξηγώντας πως οι μετριοπαθείς πολίτες που βοηθούσαν τους πρόσφυγες και την ίδια στιγμή επιχειρούσαν να αμβλύνουν τις δυσκολίες με τις τοπικές κοινωνίες αποσύρονται από το προσκήνιο, στο οποίο μένουν πλέον οι ακραίοι και των δύο πλευρών.

«Από τη στιγμή που αποφυλακίστηκε ο άνθρωπος που κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά του Φύσσα, κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί» , είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως η αστυνομία θα έπρεπε «να έχει μια πιο δυναμική στάση για αυτούς που προκαλούν επεισόδια»