ΚΙΝΑΛ: Αποκρούουν την «επίθεση φιλίας» του Τσίπρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΙΝΑΛ: Αποκρούουν την «επίθεση φιλίας» του Τσίπρα
Στο ΚινΑλ έχουν αντιληφθεί ότι η πρόθεση των στελεχών του ΣυΡιζΑ είναι να διεμβολίσουν το χώρο τους με συνεχείς δηλώσεις και προσπάθεια αποψίλωσης της παράταξης.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να αποκρούουν την “επίθεση φιλίας” του Πρωθυπουργού στην δημιουργία του “αντί-δεξιού μετώπου”.

Δεν είναι μόνο ο τελευταίος ανασχηματισμός και η υπουργοποίηση των κκ. Μωραΐτη και Τόλκα που έχει εκνευρίσει τα στελέχη της Χαρίλαο Τρικούπη. Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί ο ΣυΡιζΑ την διεύρυνση φαίνεται πως δημιουργεί αντίδραση και στη βάση του ΠΑΣΟΚ, σε ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών αλλά και σε ανθρώπους που “γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις” στην Παράταξη εδώ και χρόνια.

Στο ΚινΑλ έχουν αντιληφθεί ότι η πρόθεση των στελεχών του ΣυΡιζΑ είναι να διεμβολίσουν το χώρο τους με συνεχείς δηλώσεις και προσπάθεια αποψίλωσης της παράταξης. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να διαβαστούν και οι δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Όθωνα, που απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού επικρατείας, κ. Βερναρδάκη, ότι το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να μη μπει στη Βουλή, λέγοντας: «Ας διαλέξει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας όποια πόλη της Ελλάδος θέλει, όποια μέρα και όποια ώρα θέλει, να κάνουμε δύο παράλληλες και ταυτόχρονες εκδηλώσεις. Μία του Κινήματος Αλλαγής με ομιλήτρια την Φώφη Γεννηματά και μια των ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιών - Γυρολόγων με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Να μετρήσουμε την προσέλευση του κόσμου και μετά ξανασυζητάμε….». Παρά το γεγονός ότι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν έντονα την διαφωνία τους για την διεύρυνση που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού συνεχίζουν το ασφυκτικό πρέσινγκ αλλά και τις δημόσιες δηλώσεις που αποτυπώνουν την ξεκάθαρη στόχευση άλωσης του κεντροαριστερού χώρου.

Αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο περιθώριο του οικονομικού Φόρουμ των Δελφών χρωμάτισε ειρωνικά την προσπάθεια διεύρυνσης της κυβέρνησης προς το Κίνημα Αλλαγής. «Αυτό δείχνει το μέγεθος του αδιεξόδου, της απελπισίας στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: «Θέλει μια στρατηγική συνεργασία με ποιόν; Με το ΚΙΝΑΛ; Δηλαδή, ας πούμε για παράδειγμα, έρχεται να ζητήσει τη δική μου συνεργασία και συμπαράσταση; Αυτό και μόνο ως παράδειγμα δεν δείχνει την αστειότητα του πράγματος; Δηλαδή την έλλειψη κάθε ουσίας».

Σε σχέση με το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη δήλωναν χθες πως μέχρι το συνέδριο του κόμματος στα τέλη Μαρτίου, θα υπάρξει μια καθαρή εικόνα των υποψηφιοτήτων, ενώ σε σχέση με τις εθνικές εκλογές έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής το 60% των υποψηφίων. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν ανακοινώσεις και για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφτεί σήμερα και αύριο στην Κρήτη. Το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΝΕ Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider