Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Η συνεργασία μας δεν είναι μασκαρεμένο μνημόνιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Η συνεργασία μας δεν είναι μασκαρεμένο μνημόνιο
Η Ελλάδα έχει κάνει «εξαιρετική πρόοδο» σημείωσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μετά την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Θετικά σχόλια έκανε ο Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν κι ενώ βρίσκεται για λίγες ώρες στην Αθήνα.

«Εξαιρετική πρόοδο» στον τομέα των μεταρρυθμίσεων καταγράφει η Ελλάδα, σημείωσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί επικαλούμενος την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδε το φως της δημοσιότητας χθες.

Ο αρμόδιος επί των οικονομικών θεμάτων Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στις δύο εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, τις λιγνιτικές μονάδες και το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Για «ισχυρή βούληση» εκ μέρους των ελληνικών αρχών για συνεργασία έκανε λόγο ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος διευκρίνισε ότι αυτή η συνεργασία «δεν είναι μασκαρεμένο μνημόνιο, (δεν είναι) σε καμία περίπτωση μνημόνιο». Αλλά, συζητήσεις και συνεργασία.

Κλείνοντας, ο Επίτροπος κατέθεσε την πεποίθησή του ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τα επόμενα βήματα.

Αισιόδοξος ο Τσίπρας - Τι δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Μοσκοβισί

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε:

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο κ. Μοσκοβισί επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή για την ελληνική οικονομία, όπου οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πηγαίνουν πολύ καλά και βρίσκονται στα επίπεδα του 2002 και 2003. «Συνεπώς είναι ένα πολύ σημαντικό σήμα ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι μετά τις συζητήσεις μας θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο επικείμενο Eurogroup».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider