O Τσίπρας επιμένει σε άνοιγμα στους «ΠΑΣΟΚογενείς»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Τσίπρας επιμένει σε άνοιγμα στους «ΠΑΣΟΚογενείς»
Το Μαξίμου στοχεύει ότι στις αρχές του Μαρτίου θα εξασφαλίσει τη θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς επομένως και την επόμενη δόση.

Στην τελική ευθεία προς τη συμφωνία με τις τράπεζες για τα «κόκκινα δάνεια» μπαίνει η κυβέρνηση κι αυτό κάνει το Μαξίμου να πιστεύει ότι περί τις αρχές του Μαρτίου θα εξασφαλίσει την θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς-επομένως και την δόση- στο πλαίσιο του ελέγχου ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι εφόσον κλείσει αυτό το κεφάλαιο έχει μπροστά της έναν ανοιχτό δρόμο, χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια, που θα τής επιτρέψει να πάρει σημαντικές αποφάσεις όπως για παράδειγμα σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών, χωρίς να πιέζεται από γεγονότα που μπορεί να τής αλλοιώσουν την ατζέντα. Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι θα υπάρχει και εσωτερική ηρεμία και ότι οι υπουργοί θα ακολουθήσουν την πρωθυπουργική παραίνεση να επιδεικνύουν ψυχραιμία και να μην παρασύρονται από τις Σειρήνες της αντιπολίτευσης που θέλουν να διαμορφώνουν την δική τους επικαιρότητα. Το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό αφορούσε πρωτίστως τον Παύλο Πολάκη και είναι γεγονός ότι έχει φέρει σε αμηχανία αρκετά κυβερνητικά στελέχη που δεν θέλουν να απολογούνται για το «στυλ» του αναπληρωτή υπουργού όχι τόσο ως προς την ουσία όσο ως προς τις εντυπώσεις. Το Μαξίμου πάντως δεν προτίθεται να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τον Π. Πολάκη και γιατί δεν το επιθυμεί και γιατί θεωρεί ότι μία τέτοια εξέλιξη θα λειτουργούσε αρνητικά για το κυβερνητικό σχήμα.

Επίσης τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του θα επιδιώξουν να κάμψουν τις αντιρρήσεις ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα του κόμματος προς πασοκογενή στελέχη δείχνοντας πως η προσπάθεια για την κεντροαριστερή διεύρυνση μόνο καλό μπορεί να κάνει στην παράταξη στον δρόμο προς τις εκλογές.

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όχι για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα της συγκρότησης του προοδευτικού πόλου αλλά πρωτίστως για να προετοιμάσει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος της επόμενης εβδομάδας κατά την οποία θα ανακοινωθούν και οι πρώτες υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider