Χέρι - χέρι Μπαλτάκος με Καρατζαφέρη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χέρι - χέρι Μπαλτάκος με Καρατζαφέρη

Με πρόεδρο τον Γιώργο Καρατζαφέρη και Γενικό Γραμματέα τον Τάκη Μπαλτάκο συστάθηκε σήμερα το νέο πολιτικό κόμμα «Εθνική Ενότητα», ένας σχηματισμός που φιλοδοξεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στον πολιτικό χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής, με σαφή δεξιά, πατριωτικά και ευρωσκεπτικιστικά χαρακτηριστικά.

«Το 90% των σημερινών βουλευτών είναι μνημονιακοί», σημείωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εξηγώντας για ποιο λόγο ήρθε στη ζωή η Εθνική Ενότητα. Το εν λόγω κόμμα θα έχει σαφέστατα ευρωσκεπτικιστικά χαρακτηριστικά, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επαφές με προσωπικότητες και σχηματισμούς του ευρύτερου δεξιού χώρου, όπως με τους Χριστιανοδημοκράτες του Νίκου Νικολόπουλου. Από το προσκλητήριο της Εθνικής Ενότητας δεν εξαιρούνται ούτε πρώην βουλευτές της ΝΔ, μιας και συζητήσεις έχουν γίνει μεταξύ άλλων με τον Γιάννη Μιχελάκη και τον Αργύρη Ντινόπουλου, ενώ ακόμα και διαγραμμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που είχε προσχωρήσει στον ΛΑ.Ο.Σ. θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο κόμμα.

«Είναι μια νέα προσπάθεια με παλιές ρίζες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζαφέρης, δηλώνοντας παράλληλα έτοιμος να δεχθεί πυρά για τον νέο σχηματισμό. Ως προς τον ευρωσκεπτικιστικό χαρακτήρα του κόμματος, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την επιθυμία να μην χρειαστεί να γίνει συζήτηση για έξοδο από το ευρώ, ανέφερε όμως πως δεν μπορεί η χώρα να ζει με τον φόβο της αποχώρησης από την ευρωζώνη και υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας εκτίμησε πως ανάμεσα στις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται και η απόδραση, αλλά δεν μπόρεσε να προβλέψει, αν έχει τα αποθέματα να το κάνει. «Βλέπω μια δυναμική πρωτόγνωρη για το κόμμα, έναν ούριο άνεμο», προσέθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ επεφύλαξε και σκληρές κουβέντες για τους κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη, λέγοντας πως «η καρέκλα είναι ισχυρότερη του πατριωτισμού, αν θυσίασαν τον πατριωτισμό για την καρεκλοθηρία, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα». «Είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ του Καραμανλή και του Αβέρωφ», κατέληξαν αμφότεροι οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος, χωρίς να αποκλείουν και ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής από το ευρύτερο προσκλητήριό τους στην κοινωνία.

Πηγή: Koolnews.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider