Κοτζιάς: Δεν υπήρξε δυσπιστία μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοτζιάς: Δεν υπήρξε δυσπιστία μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας
Στο Κραν Μοντανά δεν υπήρξε δυσπιστία μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας, δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Για την διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά, το καλοκαίρι του 2017, μίλησε την Τετάρτη ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς, κατά την παρουσίαση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας του βιβλίου του «Κύπρος 2015-2018. Μια τριετία που άλλαξε το Κυπριακό».

Για το βιβλίο μίλησαν ο νυν και ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, και Ιωάννης Κασουλίδης αντίστοιχα, καθώς και ο δημοσιογράφος Κώστας Βενιζέλος.

Ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε ότι στην διαπραγμάτευση χρειάζονται λογική και επιχειρήματα για να αναδεικνύονται οι αντιφάσεις του αντιπάλου. Στο Κραν Μονατανά «πήγαμε προετοιμασμένοι και μελετημένοι», είπε και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε δυσπιστία μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας, η συνεργασία ήταν πρωτόγνωρη».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, το τρίπτυχο της ελληνικής πολιτικής που διαμορφώθηκε, συνίσταται στην κατάργηση των συνθηκών που αποτέλεσαν άλλοθι για την Τουρκία προκειμένου να εισβάλλει στην Κύπρο, στην διαμόρφωση νέων συμφωνιών μακριά από παρεμβατικά και εγγυητικά δικαιώματα και στην μετατροπή της Κύπρου σε ένα κανονικό κράτος.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε σε τρεις σχολές σκέψης στην εξωτερική πολιτική - της αδράνειας, της υποχωρητικότητας και της ορθής λύσης. Στο θέμα των Σκοπίων, επεσήμανε, «εξασφαλίστηκε η ορθή λύση».

Ο νυν και ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, οι οποίοι μίλησαν πριν από τον Νίκο Κοτζιά, συμφώνησαν ότι η προσφορά του ήταν «πολύτιμη» και ότι το βιβλίο του «αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider