Δραγασάκης: Xρειάζονται πολλαπλές εκλογικές νίκες του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραγασάκης: Xρειάζονται πολλαπλές εκλογικές νίκες του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Ευρώπη χρειάζεται πολλαπλές εκλογικές νίκες του ΣΥΡΙΖΑ» διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, την Πέμπτη.

«Οι πολλαπλές εκλογικές νίκες του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν ως καταλύτης αφενός για μια πιο προοδευτική μετατόπιση της πολιτικής, ιδιαίτερα στη Νότια Ευρώπη, αφετέρου ως απαρχή προβληματισμού και διαφοροποίησης στο χώρο των σοσιαλιστικών και σοσιαλοδημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη «υπάρχει δυναμική συμμαχίας μεταξύ δυνάμεων της Αριστεράς, του Σοσιαλισμού και της Οικολογίας και αυτές οι τάσεις μπορούν να κυριαρχήσουν τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπό την προϋπόθεση οι παραπάνω δυνάμεις του Σοσιαλισμού και της Οικολογίας να αποδεσμευθούν από τις πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε την ανάγκη να διαμορφωθούν ευρύτερες συμμαχίες σε επίπεδο χωρών και κυρίως πολιτικών που θα οδηγήσουν στην ανατροπή της λιτότητας και στην εφαρμογή προοδευτικών πολιτικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider