Ασφαλιστικό: «Κλείδωσαν» εθνική σύνταξη και σύνταξη χηρείας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασφαλιστικό: «Κλείδωσαν» εθνική σύνταξη και σύνταξη χηρείας

Ισχυρά βήματα προσέγγισης ως προς τα βασικά σημεία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης καταγράφηκαν την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με το κουαρτέτο.

Κατά τις πληροφορίες, στη συνάντηση - στην οποία το παρών έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος - «κλείδωσαν» η εθνική σύνταξη και η σύνταξη χηρείας, ενώ οι εκκρεμότητες που απομένουν αφορούν στο σκέλος των επικουρικών συντάξεων.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ήδη από τo βράδυ της Τετάρτης ότι Αθήνα και δανειστές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία στο ασφαλιστικό, αφού οι δύο πλευρές φαίνεται να συγκλίνουν σε ό,τι αφορά την εθνική σύνταξη, αλλά και τα ποσοστά αναπλήρωσης, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Η εθνική σύνταξη αναμένεται να διαμορφωθεί στα 384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης και στα 345 για τα 15 έτη.

Ως προς τις συντάξεις χηρείας, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το κουαρτέτο ζητά να χορηγούνται μόνο σε εναπομείναντες συζύγους που έχουν συμπληρώσει το 57ο έτος της ηλικίας τους. Ζήτημα, που μετά τη συνάντηση της Πέμπτης, φέρεται να έχει επίσης «κλειδώσει».

Οι λεπτομέρειες στα σημεία που έχει καταγραφεί συμφωνία θα περιγράφονται σε ένα τελικό κείμενο, που θα αποτελέσει τον «μπούσουλα» για την επικείμενη νέα συνάντηση του Σαββάτου, όπου επιδιώκεται να κλείσει η συμφωνία μεταξύ του υπουργός Εργασίας και του κουαρτέτου. Στόχος της κυβέρνησης είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή ως τις 23 Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider