Τέρενς Κουίκ: Η Μακεδονία με «ματώνει» αλλά ο Τσίπρας είναι πατριώτης και τον στηρίζω

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέρενς Κουίκ: Η Μακεδονία με «ματώνει» αλλά ο Τσίπρας είναι πατριώτης και τον στηρίζω
Τα πράγματα άλλαξαν γεωστρατιωτικά στην περιοχή των Βαλκανίω, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Τους λόγους για την πολιτική του μεταστροφή από σφοδρός πολέμιος κάθε ιδέας συμβιβασμού με την πΓΔΜ, σε υποστηρικτή της κυβέρνησης που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και αναγνώρισε τη γειτονική χώρα ως Βόρεια Μακεδονία, εξήγησε ο Τέρενς Κουίκ, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά τη διαγραφή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουίκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, κλήθηκε να εξηγήσει τις παλιότερες δηλώσεις του για τη Μακεδονία.

«Καθώς η ζωή εξελίσσεται και έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή, κάποια στιγμή έπρεπε να σκέφτεσαι αν πρέπει να κάνεις ένα βήμα που ίσως σε στεναχωρεί, ίσως σε ματώσει αλλά που δεν θα σε οδηγήσει στο μέλλον να γυρίσουν και να σου πουν γιατί δεν είχες προλάβει καταστάσεις», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Δεν αρνούμαι όσα έλεγα στις προεκλογικές περιόδους. Δεν αρνούμαι τα λεγόμενά μου. Αλίμονο. Επαναλαμβάνω ότι τα πράγματα άλλαξαν γεωστρατιωτικά στην περιοχή των Βαλκανίων», ανέφερε.

Τέρενς Κουίκ: Ο Τσίπρας σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί

«Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι Αριστερός. Αλλά του έχω εμπιστοσύνη, δούλεψα δίπλα του δύο χρόνια, μπορώ να σας πω ότι σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί. Ας φθάσουμε κοντά στις εκλογές τον Οκτώβριο και θα κάνω κουβέντα και μαζί του. Οι εκλογές θα είναι στις 20 Οκτώβρη, σας λέω και ημερομηνία», τόνισε ο κ. Κουίκ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευτεί με το ΣΥΡΙΖΑ.

Επί 15 ημέρες προσπάθησα να προσεγγίσω τον Πάνο Καμμένο

Τις τελευταίες 15 ημέρες είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τον Πάνο Καμμένο προκειμένου να του πει ότι με την ορκωμοσία του δεν θα δήλωνε ανεξαρτητοποίηση και θα παρέμενε βουλευτής των ΑΝΕΛ, όμως στάθηκε αδύνατον.

«Ακριβώς γιατί ξέρετε κάτι, μπορεί να με έδιωξαν με τον τρόπο που με έδιωξαν και μάλιστα χειροκροτώντας όρθιοι στο Εθνικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο από τους ΑΝΕΛ και με αυστηρά λόγια και με χαρακτηρισμούς που δεν μου αρμόζουν όλους αυτούς τους μήνες, αλλά καθώς θα έκλεινε η πόρτα του σπιτιού πίσω, ενός σπιτιού που έχτισε με πολύ κόπο ο Καμμένος, που έβαλα όμως και εγώ πολλά λιθαράκια μέσα, δεν θα το γκρέμιζα»...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider