Βούτσης: Απολύτως αμυντική η στάση της Αστυνομίας στο συλλαλητήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βούτσης: Απολύτως αμυντική η στάση της Αστυνομίας στο συλλαλητήριο

«Είναι λάθος ότι έχουν περάσει δύο τρεις ημέρες, ότι έχουν βγει οι εκθέσεις - και από τη Βουλή και από την ΕΛΑΣ - και δεν υπάρχει, από όλες τις πλευρές, μια σαφής καταδίκη του σχεδίου για επίθεση στη Βουλή» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας πριν από λίγο στην ολομέλεια. «Ήταν ένα σχέδιο με πρωτοφανείς μεθόδους, από μερικές εκατοντάδες ακροδεξιών φιλοφασιστικών, απόλυτα οργανωμένων ομάδων!» είπε ο Νίκος Βούτσης, που κάλεσε τα κόμματα να δουν τις εκθέσεις της αστυνομίας.

Η αναφορά του προέδρου της Βουλής, προκάλεσε αντιδράσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Έλεος! Αυτό που έγινε την Κυριακή συνάντησε την απολύτως αμυντική στάση της αστυνομίας σε πέντε διαφορετικά σημεία, ώστε να αποτραπεί χτύπημα στο Κοινοβούλιο. Ήταν κάτι συνταρακτικό και ιστορικά χωρίς προηγούμενο!», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε: «Μην προσπαθείτε να αποκρύψετε αυτό το πρόβλημα. Διότι είναι πρόβλημα που έρχεται και επανέρχεται στην Ευρώπη. Έρχονται μπροστά μας τέρατα και φαντάσματα του παρελθόντος αλλά η δημοκρατία πρέπει να μείνει όρθια!».

Ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε και την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, για τον διεμβολισμό άλλων πολιτικών δυνάμεων. «Εδώ και ένα χρόνο μιλούσαμε για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Έχει δοθεί μια εντελώς ανόητη ερμηνεία, πως όλο αυτό ήταν δήθεν μια συνωμοσία για να διεμβολίσουμε άλλες δυνάμεις. Όμως πρέπει να είναι κανείς μικρόνους για να βλέπει και να μην καταλαβαίνει, πως ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα, μια ιστορική συμφωνία, θα έφερνε μια τομή που θα οδηγούσε σε ανακατατάξεις, σε απόψεις, σε ιδεολογίες, εκτιμήσεις, κόμματα, συγκροτήσεις, συσχετισμούς, σε διεθνείς αναφορές. Ποιος δεν το έβλεπε αυτό; Αλίμονο αν όλη αυτή ιστορία έγινε για το ανόητο αφήγημα που ακούμε εδώ και μέρες».

Η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ο Νίκος Βούτσης, «είναι μια ιστορική συμφωνία για τα Βαλκάνια, για την ΕΕ, που ψάχνει το ρόλο της και τη σχέση της με τα Βαλκάνια τρεκλίζοντας. Είναι μια ιστορική συμφωνία για τη σταθερότητα της περιοχής. Είναι μια ιστορική συμφωνία, όχι μόνο για τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά για χίλιες δύο πλευρές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider