Σταθάκης: Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθάκης: Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Καμία αύξηση «μέχρι τις εκλογές», ανέφερε αστειευόμενος ο υπουργός.

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο συνέδριο 2nd Εcomobility Conference που διοργανώνεται την Τρίτη από το insider.gr και τη HAEE.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σταθάκης αστειευόμενος σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση «μέχρι τις εκλογές».

Αναφορικά με την ενδεχόμενη μείωση της έκπτωσης που συζητά η ΔΕΗ για τους συνεπείς πελάτες, ο υπουργός σημείωσε ότι αυτή η συζήτηση αφορά αποκλειστικά στη ΔΕΗ και την εμπορική πολιτική που ακολουθεί.

Σχολιάζοντας τη στρατηγική της ΔΕΗ να αυξήσει την κερδοφορία της μέσω συγκεκριμένων μέτρων ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η ΔΕΗ δεν έχει πρόβλημα άντλησης χρηματοδότησης αφού δανείζεται επαρκώς τόσο από την ΕΤΕΠ όσο και από την EBRD.

Σε ό,τι αφορά στην υιοθέτηση ρήτρας ρύπων, την οποία έχει ζητήσει η ΔΕΗ για να καλύψει το επιπλέον κόστος από την αύξηση των τιμών του CO2, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι ο μέσος όρος της τιμής των ρύπων το 2018 δεν ήταν υψηλός και ως εκ τούτου ακόμη και η υιοθέτηση της ρήτρας, δεν θα οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές των τιμών του ρεύματος για τους τελικούς καταναλωτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider